Telegram, kan verwijderde berichten herstellen

Met de update naar versie 5.2 introduceert Telegram een heleboel nieuwe functies, zoals de mogelijkheid om het verwijderen van berichten ongedaan te maken. Zo werkt het

Bekend geworden door zijn focus op privacy en zijn encryptiefuncties, is de messaging app Telegram gegroeid in populariteit en biedt het zichzelf aan als een concreet alternatief voor de dominantie van Whatsapp en Facebook Messenger.Het succes van Telegram is ook te danken aan de functies die het gebruikers biedt, zoals de mogelijkheid om per ongeluk verstuurde berichten te verwijderen (een functie die ruim voor WhatsApp aan gebruikers werd vrijgegeven).

Vanaf vandaag is de applicatie verrijkt met een nieuwe tool: met de update naar versie 5.2 is de mogelijkheid geïntroduceerd om het verwijderen van verstuurde berichten ongedaan te maken. Op deze manier zal het mogelijk zijn om onmiddellijk, binnen de 5 seconden, een bericht te herstellen dat per vergissing werd verwijderd: een dialoogvenster zal openen om de chat te herstellen en de tekst naar de afzender te sturen. Deze functie is bedoeld voor mensen die een bericht in haast of afleiding verwijderen.

Update 5.2.0: wat is er nieuw

Niet alleen het ophalen van berichten, maar ook wijzigingen in het groepsbeheer: de nieuwste Telegram-update maakt het leven van beheerders eenvoudiger, doordat ze het delen van specifieke inhoud (zoals GIF’s of stickers) binnen groepen kunnen beperken, en zelfs het versturen van berichten door leden kunnen beperken.

Het maximum aantal leden in een Telegram-groep is verdubbeld, van 100.000 naar 200.000 leden. Er is ook een nieuwe gebruikersinterface voor groepen, inclusief instellingenschermen, beheerpanelen en ledenlijsten.

Vanaf vandaag is het ook mogelijk om een groep openbaar te maken, beheerders met specifieke functies toe te voegen en de permanente geschiedenis met een tik te activeren. Ten slotte zijn er nieuwe functies voor het uploaden van inhoud. Dit is veel sneller dan in het verleden, en de animaties die verschijnen wanneer de gebruiker multimedia-inhoud uploadt, zijn ook veranderd.

Hoe krijg ik toegang tot de nieuwe functies?

Om de nieuwste versie van Telegram te downloaden, moet je naar de App Store (iOS) of de Google Play Store gaan en de update downloaden.

De nieuwe groepsrechten zijn ook actief op Telegram Desktop, en versie 1.5.8 introduceert ondersteuning voor automatische bestands- en muziekdownloads, en een keuze aan invoer- en uitvoerapparaten voor Telegram-gesprekken.