Telegram: nieuwe functie zorgt ervoor dat chats ook op andere apparaten verwijderd worden

Wil je Telegram-berichten verwijderen? Nu wel: ontdek deze en andere functies die de messaging-app voor gebruikers heeft geïntroduceerd

Iedere keer dat we een bericht, foto, video of ander materiaal versturen, zetten we onze privacy op het spel. Gegevens kunnen door derden worden onderschept en uit onze handen worden gestolen. Gelukkig maken de populairste messaging-apps van dit moment gebruik van end-to-end-encryptie om inbraken te voorkomen.

Een app die deze technologie gebruikt, is onder meer Telegram. Deze dienst is een van de meest gebruikte ter wereld, en wordt gekenmerkt door een uitstekend veiligheidsniveau. Sinds een paar dagen kunnen gebruikers nu nog meer gemoedsrust hebben: Telegram heeft een nieuwe functie geïntroduceerd waarmee je berichten kunt verwijderen die zijn verzonden en ontvangen van andere apparaten. Deze gesprekken zullen spoorloos verdwijnen van zowel uw toestel als dat van uw partner. De functie zal een revolutie teweegbrengen in de toepassing in toestellen over de hele wereld. Maar dat is niet alles, er zijn tal van nieuwe functies om uit te proberen.

Hoe verwijder je chats van Telegram

De functie Unsend werd twee jaar geleden geïntroduceerd en maakte het mogelijk om chats te verwijderen binnen maximaal 48 uur nadat ze waren verzonden. Nu kan het worden gebruikt om alle verzonden en ontvangen berichten te verwijderen en kan worden gedaan vanaf elk apparaat, gewoon inloggen met uw Telegram-account. Deze functie is in het leven geroepen om het beveiligingsniveau te verhogen en de privacy van de betrokkenen te beschermen.

Naast deze functie biedt Telegram ook de mogelijkheid om de naam van de auteur uit een doorgestuurd bericht te verwijderen. Als een contact bijvoorbeeld een van uw berichten naar een groep of een andere persoon stuurt, zal uw naam niet naast de traditionele Van verschijnen. Op deze manier kan niemand bewijzen dat jij het was die het bericht stuurde. Om de functie te activeren en uw naam te verwijderen uit doorgestuurde berichten, kunt u naar Instellingen & Privacy & Beveiliging & Doorgestuurde berichten gaan en ze van hieruit anoniem maken. Daarnaast kun je nu je accountgegevens beperken tot een bepaald aantal mensen.

Andere nieuwe Telegram-functies

Naast de mogelijkheid om chats te verwijderen en de afzender te verbergen van doorgestuurde berichten, introduceert de app nieuwe functies voor zijn gebruikers. De eerste nieuwe functie is de mogelijkheid om snel te zoeken in Instellingen en te navigeren door de FAQ-sectie om antwoorden te vinden over hoe de app werkt. De zoekfunctie is ook verfijnd voor wie bepaalde emoji en GIF’s wil vinden, die nu onmiddellijk kunnen worden gevonden door het relevante trefwoord in de zoekbalk te typen. Als u bijvoorbeeld smiley intypt, krijgt u alle smiley-symbolen te zien. Tot slot heeft Telegram ook ondersteuning toegevoegd voor toegankelijkheidsfuncties: VoiceOver voor iOS en TalkBAck voor Android. Dit zijn allemaal nieuwe functies in de Telegram-update die een revolutie teweeg zullen brengen in het leven van gebruikers.