WhatsApp, niet alleen foto’s in statussen: gekleurde achtergronden arriveren

Statussen met gekleurde teksten en links arriveren op WhatsApp, een functie die erg lijkt op de aanpasbare berichten die al op Facebook aanwezig zijn

Ondanks aanvankelijke scepsis, kennen de nieuwe statussen met foto’s een goed succes op WhatsApp. Zozeer zelfs dat de ontwikkelaars van de messaging app hebben besloten om de mogelijkheid toe te voegen om gekleurde tekst in te voegen binnen de Staten, zoals al het geval is op Facebook.

Waarschuw echter, om deze nieuwe functie op je smartphone te krijgen, moet je naar de Play Store of App Store gaan en de app updaten. Vertrouw niet op de berichten die in WhatsApp circuleren met een automatische updatelink, want dit is oplichterij. Met de nieuwste versie van de app kunnen gebruikers niet alleen kiezen of ze een status met een tekst of een foto willen plaatsen, maar ook de kleuren, lettertypes en achtergronden kiezen die ze in hun pop-upzinnen willen opnemen. De ontwikkelaars hebben aangegeven dat het ook mogelijk zal zijn om een link in de teksten op te nemen. Een functie die in de toekomst ook gebruikt zou kunnen worden om reclame te maken voor producten.

De nieuwste uitdaging voor Snapchat

De nieuwe WhatsApp-functie is niet nieuw. Facebook begon al begin 2016 met het testen van dezelfde functie en maakte vervolgens vanaf maart 2017 berichten met gekleurde tekst mogelijk voor alle gebruikers. En Facebook zelf, eigenaar van WhatsApp, verwacht veel van deze nieuwe update. De gekleurde statussen, met de mogelijkheid om links toe te voegen, zijn bedoeld als de zoveelste uitdaging aan Snapchat, dat momenteel de belangrijkste tegenstander is van de beroemde sociale media met ongeveer 250 miljoen dagelijkse gebruikers die pop-up teksten en foto’s gebruiken. We mogen ook niet vergeten dat gekleurde teksten op WhatsApp, net als foto’s, slechts 24 uur blijven staan. Zoals ook het geval is met Instagram Stories. Hoewel het succes van de twee functies niet vergelijkbaar is, gezien de duidelijke prevalentie van Instagram. Dit succes kan echter binnenkort ook naar WhatsApp komen, want de gekleurde teksten die als statussen worden gepost, zullen niet alleen op de app maar ook op het desktopplatform zichtbaar zijn.

.