WhatsApp, hoe stuur je een bericht naar een nummer dat niet in het adresboek is opgeslagen

Click to chat is een functie van WhatsApp waarmee je berichten kunt sturen naar nummers die niet in het adresboek zijn opgeslagen: zo werkt het

Een van de regels van WhatsApp is dat om een bericht te sturen naar een persoon (vriend, familielid, collega op het werk) je diens telefoonnummer geregistreerd moet hebben in het adresboek. Wat als we hun SIM-nummer hebben, maar we hebben het niet opgeslagen op onze smartphone? Kunnen we hen een bericht sturen via WhatsApp? Het antwoord is ja, maar je moet een weinig bekende functie van de messaging applicatie gebruiken. We hebben het over "Klik om te chatten", een functie die altijd al aanwezig was op WhatsApp, maar die je waarschijnlijk niet kent.

Om deze functie te gebruiken, heb je alleen een geregistreerde account op WhatsApp nodig en het telefoonnummer van de persoon naar wie je het bericht wilt sturen. Om "Click to chat" te kunnen gebruiken, hebt u bovendien een apparaat met internetverbinding en een browser nodig. De functie is niets meer dan een link die u in uw browser kunt invoeren. Hier lees je hoe je de eenvoudige WhatsApp-truc toepast.

Hoe Klikken om te Chatten werkt

De Klikken om te Chatten-functie in WhatsApp maakt een link waarmee je berichten kunt versturen in de berichten-app naar nummers die niet in je adresboek staan. De bediening is zeer eenvoudig en werkt zowel op smartphones als computers. Open uw browser en voer de URL "https://wa.me/<numberoditelefono>" in waarbij <numberoditelefono> staat voor het telefoonnummer in volledig internationaal formaat, zonder koppeltekens, haakjes of een voorloopnul toe te voegen. Logischerwijs moet de ontvanger een werkende WhatsApp-account hebben om een bericht te kunnen versturen.

Als de URL is aangemaakt en op Enter is gedrukt, verschijnt op het scherm van het apparaat een venster met de melding "Messaging <phone> on WhatsApp" en onderaan een groene knop met de tekst "Messaging". Door op de knop te klikken, wordt de klassieke WhatsApp-chat geopend en kunt u het bericht sturen naar het nummer dat u niet in uw adresboek hebt opgeslagen.

Hoe verstuurt u een vooraf ingesteld bericht met de "Klik om te chatten"

De gebruiker heeft ook de mogelijkheid om een link te maken met een vooraf ingesteld bericht dat als een soort begroeting naar de ontvanger wordt gestuurd. Om dit te doen, moet u een URL van dit type maken "https://wa.me/numeroditelefonowhatsapp/?text=testocodificatourl" waarbij "numeroditelefonowhatsapp" staat voor het telefoonnummer in volledig internationaal formaat en "testocodificatourl "staat voor het vooraf ingestelde bericht dat naar de ontvanger moet worden gestuurd.

Dit klinkt als een ingewikkelde procedure, maar in werkelijkheid is het heel eenvoudig en bovenal nuttig.