Online reputatiemanagement

Online reputatiemanagement is het proces waarbij een persoonlijk of professioneel internetplatform wordt ontwikkeld en beheerd voor positieve groei en meer vertrouwen. Een online reputatie is de algemene publieke opinie of kennis van een individuele of zakelijke internetaanwezigheid (die in een met media verzadigde wereld zich uitstrekt tot algemene aanwezigheid en reputatie). Het kost tijd om een ​​bedrijf op te bouwen, laat staan ​​de aanwezigheid op internet van het bedrijf. Het opbouwen van een reputatie betekent het leveren van goede producten en diensten, het omgaan met goede en slechte aspecten van klantinteractie en weten hoe u internet effectief kunt gebruiken en een bedrijf op de markt kunt brengen.

Online reputatiemanagement voor individuen

Online reputatiemanagement verwijst doorgaans naar bedrijven, met name naar recensies en interacties met sociale media, maar het is ook relevant voor individuen. Werkgevers controleren soms sociale mediaplatforms voordat ze aannemen. Vrienden, familie en volgers kunnen gemakkelijk honderden mensen tellen die uw online keuzes en interacties dagelijks kunnen zien. Vooral beroemdheden vinden reputatiemanagement misschien een belangrijk onderdeel van hun carrière.

Er zijn een paar manieren om uw individuele online reputatie te beheren:

Wees professioneel. Zelfs als je vrij jong bent, kunnen je keuzes op internet van invloed zijn op het traject van je toelating tot de universiteit of studiebeurs (als je student bent) of je carrière (als je een werknemer bent). De meeste opleidingen en veel banen brengen veel werk op internet met zich mee, of het nu gaat om samenwerking op sociale media, klantrelatiebeheer of het op afstand beheren van teams. Bereid jezelf voor op succes door er een gewoonte van te maken om respectvol en professioneel te spreken.

Doe voorzichtig. Voorzichtigheid is geen slechte zaak bij het gebruik van sociale media. Met name Facebook heeft in het verleden privacyschendingen gehad, en het zorgvuldig controleren van uw privacy-instellingen kan u helpen te beperken wie uw profiel kan zien en met u kan communiceren (waardoor uw reputatie wordt beheerd door uw aantal nauwe contacten te beperken tot mensen met wie u echt een connectie heeft. met).

Bedachtzaam zijn. Sociale media is netwerken die verbinding maakt met anderen. Bouwen uw berichten verbindingen of breken ze ze? Mensen gebruiken sociale media ten onrechte als dumpplaats voor hun mening, maar dat is het niet: het is netwerken. Het beheren van uw online reputatie betekent het beheren van zinvolle verbindingen.

Online reputatiemanagement voor bedrijven

Het is voor een bedrijf veel lastiger om zijn online reputatie te beheren. Vooral grote bedrijven hebben hele teams die zich bezighouden met klantrelaties en social media management, wat slechts een paar stukjes reputatiemanagement zijn. Het internet verspreidt informatie zo snel, en gegevens zijn zo gemakkelijk beschikbaar, dat een reputatie binnen enkele minuten kan worden gewijzigd. Hoewel het onmogelijk is om volledig te bepalen hoe mensen uw bedrijf zien, zijn er enkele manieren om de online reputatie van uw bedrijf te beheren.

Huur professionele online reputatieadviseurs in. Er is eigenlijk een branche van reputatiemanagers die nauw samenwerken met klanten om hen te adviseren en te helpen bij het opbouwen van hun online aanwezigheid. Wees echter voorzichtig met wat voor soort mensen u selecteert. U wilt professionele reputatiemanagers die u zorgvuldig zullen helpen bij het beheren van uw online imago en het omgaan met negatieve media, en niet alleen stiekem elk stukje negatieve gegevens verwijderen of neprecensies voor u genereren. Dat helpt je op de lange termijn niet om een ​​consistent merkimago of -reputatie te ontwikkelen.

Reageer op een nuttige manier op negatieve recensies. Het is een uitdaging om bekritiseerd te worden, maar een boze reactie op een klant schieten zal ze niet alleen afwijzen, het zal ook je reputatie schaden voor elke andere klant die de reactie kan zien. En behulpzaam zijn betekent dat ze een manier bieden om de kwestie verder te bespreken en mogelijk een soort beloning of uitleg krijgen. Sommige bedrijven hebben met grote vitriool gereageerd op boze klanten, en ze zijn een lachertje geworden, of op zijn minst een voorbeeld van hoe ze niet moeten reageren op slechte recensies.

Gebruik een gerichte en ontworpen benadering van sociale media. Een bedrijf met tijdige en betrouwbare berichten zal na verloop van tijd een reputatie van intentionaliteit en bewustzijn opbouwen. Wees uiterst voorzichtig met geplande berichten en schrijf inhoud die nuttig en specifiek is. Reageer op klanten die reageren, vragen stellen of zelfs uw inhoud uitdagen.

Bekijk tools voor reputatiemanagement. Er zijn een aantal online tools die de reputatie monitoren en u waarschuwen, zodat u kunt reageren voordat een probleem een ​​crisis wordt.