Videoconferentieplatform van Wire

Het Zwitserse softwarebedrijf Wire presenteert een communicatieplatform waarmee videoconferenties volledig end-to-end worden versleuteld. De doelgroep zijn bedrijven die met zeer gevoelige gegevens werken, zoals overheidsinstanties.

UCC-tools zoals Zoom of Microsoft Teams genieten momenteel een toenemende populariteit. Nu biedt het softwarebedrijf Wire ook een eigen videoconferentieplatform aan voor zijn Messenger. Videoconferenties met maximaal twaalf en telefonische conferenties met maximaal 25 deelnemers zijn mogelijk via het platform. De Zwitserse provider richt zich vooral op bedrijven met hoge beveiligingseisen die werken met zeer gevoelige informatie en gegevens. Naast overheidsinstanties en financiĆ«le dienstverleners behoren hiertoe ook kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s). In Duitsland werkt het softwarebedrijf samen met de systeemintegrator SVA.

Veilig samenwerken

Wire legt in zijn oplossingen bijzondere nadruk op het thema veiligheid. Daarom zijn de conferenties volgens de provider ook volledig end-to-end versleuteld. Bovendien is het een open source-oplossing met zichtbare broncode. Volgens Wire moet de infrastructuur van het platform worden beschermd tegen phishing-aanvallen en moeten nieuwe videofuncties aanvallen op videoconferenties voorkomen.