Video conferencing tool Starface Neon

Op het Starface Congres kondigde de fabrikant een video conferencing tool aan die in het eerste kwartaal van 2020 commercieel beschikbaar zal zijn. Tot 100 conferentie onderwerpen en beeldoverdracht in 4K behoren tot de functies aan boord.

Starface springt nu ook op de videoconferencing bandwagon: Met zijn videosamenwerkingsplatform Neon biedt het bedrijf videoconferenties en webinars met maximaal 100 deelnemers. De tool is gebaseerd op de open realtime communicatiestandaard WebRTC en stelt gebruikers dus in staat om videoconferenties in realtime te houden.

Volgens Starface zal de oplossing beschikbaar zijn voor Windows PC’s, Macs en alle gangbare mobiele systemen en ondersteunt het onder meer beeldoverdracht en intelligente speaker tracking. Daarnaast biedt het systeem ook functies zoals scherm delen en zendt het ook beelden in 4K uit. Starface Neon bevindt zich momenteel nog in de bètafase en zal begin 2020 in de UCC-client worden geïntegreerd. De betaalde tool zal naar verwachting beschikbaar zijn met een pay-as-you-go model.

Starface Compact SIP

Met het UCC-platform Starface Compact SIP, gepresenteerd op het Starface Congres, breidt de fabrikant zijn MKB-oplossing Starface Compact uit. De native IP-omgeving is ontworpen voor maximaal 20 gebruikers en ondersteunt dezelfde UCC-functieset als zijn zustermodel – van de UCC-client tot mobiele integratie. De nieuwe versie heeft echter niet de standaard analoge en ISDN-poorten, zodat het toestel volgens de fabrikant in gespecialiseerde winkels tegen een aanzienlijk lagere prijs verkrijgbaar zal zijn.