Voucher geocaching binnenkort ook voor Android-toestellen

Novomind en Elbventure hebben een app ontwikkeld die een nieuwe verkoopaanpak voor retailers mogelijk maakt. Geocachers kunnen de applicatie gebruiken om op jacht te gaan naar kortingsbonnen.

Het principe van het zogenaamde geocaching is eenvoudig. Er wordt een schat verstopt, de coördinaten van de vindplaats worden bekendgemaakt en de schatzoeker gaat op zoek met behulp van een GPS-ontvanger. Het Hamburgse softwarehuis Novomind en het startende bedrijf Elbventure hebben deze aanpak overgebracht voor gebruik in multichannelmarketing.

Smartphone app

Sinds begin oktober is de door de twee aanbieders ontwikkelde “Treasure Points App” beschikbaar in Apple’s iTunes. Vóór Kerstmis zouden gebruikers die Android-toestellen gebruiken ook in staat moeten zijn om de app te gebruiken. Met deze app kunnen potentiële klanten kortingsbonnen zoeken op de manier van geocaching.

De locatie bij benadering van de kortingsbon wordt op een kaart aan de smartphonegebruiker getoond. Als de gebruiker in de buurt van de coupon komt, wordt het kortingsbedrag getoond en wordt de winkel genoemd waar de coupon kan worden ingewisseld. Detailhandelaren die met het aanbod als adverteerder worden aangesproken, kunnen met de Treasure Points app een nieuw verkoopkanaal voor zichzelf openen. Het aanbod kan namelijk een stimulans vormen die potentiële kopers door middel van entertainment naar de plaatselijke winkels lokt.

De doelgroep

Novomind gelooft in het zakelijke potentieel van deze dienst. “Meer dan 40 procent van de Duitsers maakt actief gebruik van mobiele apparaten zoals smartphones en notebooks,” zegt Peter Wiedekamm, Chief Technology Officer bij Novomind, “waarbij ongeveer 28 procent in de toekomst meer gebruik wil maken van locatiegebaseerde diensten. Vooral voor jongeren zijn mobiele aanbiedingen van groot belang. In de leeftijdsgroep tot 30 jaar is er een potentieel van wel 60 procent voor overeenkomstige apps.” □