Instagram, functie voor gesprekken en videogesprekken binnenkort

Er zijn pictogrammen gespot binnen de app die duidelijk verwijzen naar videogesprekken. De functie zou zeer binnenkort kunnen komen

Ook Instagram zal de functie hebben om te bellen en videobellen. Na geruchten verschenen in de voorgaande maanden, de bevestiging komt van de journalisten van Techcrunch (Amerikaanse portal gewijd aan technologie) die hebben ontdekt binnen de applicatiecode van de pictogrammen die duidelijk verwijzen naar gesprekken en videogesprekken.

Het is niet bekend zeker in welke sectie zal worden ingevoegd de nieuwe functie, maar het is zeer waarschijnlijk dat je het kunt gebruiken binnen Direct, de messaging service op Instagram. De gesprekken en videogesprekken zouden worden toegevoegd aan de vele functies die Instagram-ontwikkelaars in de afgelopen periode hebben toegevoegd en de sociale applicatie completer hebben gemaakt. Bijvoorbeeld de Stories, die al iets meer dan een jaar op Instagram te vinden zijn en waarmee het platform 800 miljoen maandelijkse gebruikers heeft weten te bereiken.

Hoe verandert Instagram met bellen en videobellen

Is dit echt een onmisbare functie voor Instagram-gebruikers? Het antwoord is moeilijk te geven. Gesprekken en videogesprekken zijn ook mogelijk via instant messaging apps zoals WhatsApp, dat ook deel uitmaakt van de Facebook-groep. Bovendien zou het interessant zijn om te zien hoe de nieuwe functionaliteit zal werken. Als ze binnen Direct worden geïntroduceerd, wordt het mogelijk om te videobellen met alle gebruikers die je volgt op Instagram. Dit zou een groot probleem zijn voor de privacy en voor de gemoedsrust van mensen.

De jongens van Techcrunch hebben Instagram ook rechtstreeks gevraagd of het waar is dat de functie binnenkort komt. Maar het sociale netwerk heeft daar geen commentaar op gegeven. Maar alle puzzelstukjes leiden tot dezelfde conclusie: gesprekken en videogesprekken komen naar Instagram. Op zowel Android als iOS.