Widgets voor weer en tijd: de beste voor Android

Widgets, waar we de laatste jaren veel over horen, zijn interactieve vakjes die op het homescreen kunnen worden weergegeven. Zij zijn bijzonder populair omdat zij u op de hoogte houden van specifieke gegevens zonder dat u daarvoor iets in het bijzonder hoeft te doen. In feite zijn er veel verschillende soorten. Maar om te voorkomen dat je onnodig ruimte inneemt, kun je het beste kiezen wat echt nuttig is.

In het algemeen zijn klok- en weerwidgets het populairst op Android-smartphones. Maar waar zijn ze voor? Om u nauwkeurige informatie te verschaffen over het huidige weer en de weersverwachting voor de komende dagen.

De beste Android-widgets voor klok en weer

Niet veel mensen weten dat er gratis apps zijn die aanpasbare widgets voor klok en weer bieden die perfect zijn voor alle soorten Android-tablets en -smartphones. Maar wat is de beste Android en Samsung klok en weer widget? Laten we er samen achterkomen.

Meteo & Clock Widget

Dit is een van de meest populaire toepassingen van dit type. Meteo & Clock Widget is immers gemakkelijk te gebruiken en laat een grote mate van maatwerk toe. Zodra u de relevante widget hebt gedownload, kunt u het huidige weer voor uw locatie zien (automatische locatiedetectie), evenals de dagelijkse weersverwachting, de maanfase, datum en tijd controleren.

Maar dat is niet alles: deze weer- & klokwidget is ook handig voor het controleren van agenda-evenementen, batterijniveau en het volgende alarm. Het hangt natuurlijk allemaal af van de individuele behoeften. Niet voor niets kunt u kiezen wat u wilt weergeven.

Niet te vergeten: u kunt ook de kleur van de tekst selecteren en een transparante stijl instellen, zodat alles perfect in de achtergrond van het telefoonscherm past. Het is belangrijk om niet een te hoge verversingssnelheid te kiezen, omdat dit de batterij gemakkelijk leeg kan trekken.

Meteo Weather

Een van de beste weerwidgets voor Android-smartphones en -tablets is Meteo Weather. Deze specifieke weer-app is gemakkelijk te gebruiken en stelt u in staat op de hoogte te blijven van de weersomstandigheden. Dit is vooral belangrijk voor het organiseren van uw planning, ook omdat de interface uiterst intuïtief is.

Het beste is dat het gratis geanimeerd weer biedt, zozeer zelfs dat de weersomstandigheden bijna echt lijken. Bovendien zijn de voorspellingen die u krijgt zeer gedetailleerd, aangezien gebruik wordt gemaakt van betrouwbare bronnen en realtime updates. Het enige minpuntje, als je het zo kunt noemen, is dat er geen klok is. Om dit probleem op te lossen, installeert u gewoon een klokwidget. De keuze is groot.

Glas Weer- en Klokwidget

Diegenen die op zoek zijn naar een weer- en klokwidget kunnen terecht bij minder bekende, maar niet minder interessante apps. Het perfecte voorbeeld is de Glazen Weer en Klok Widget, die verschillende grafische sjablonen biedt waaruit u kunt kiezen. Bovendien is de app eenvoudig te gebruiken: om de weersinformatie weer te geven, hoeft u alleen maar met uw vinger te slepen.

Deze app bevat verschillende widgets, zoals gratis weerwidgets, transparante weerwidgets, geanimeerde weerachtergronden en nog veel meer. Om het te laten werken, moet u echter Amber Weather installeren, een app waarmee u weersvoorspellingen kunt ontwikkelen.

Transparante Klok & Weer

Om weerberichten voor de komende 10 dagen op uw startscherm te krijgen, is Transparante Klok & Weer ideaal. Dit maakt het plannen van uw dagen gemakkelijk en veilig. Vergeet echter niet dat ook de tijd wordt vermeld.

In feite is het een transparante weerklok, verkrijgbaar in verschillende maten. U kunt ook de afbeeldingen kiezen en de precieze informatie die u wilt ontvangen: zonshoogte, maanfase, vochtigheidsgraad, enz.

Chronus

Chronus is een weerklokwidget. In feite is het veel meer dan dat en biedt het informatie over financiën, de kalender en nog veel meer. Het niveau van de geboden functionaliteit is hoog en het batterijverbruik laag. Ook de mate van aanpasbaarheid is uitstekend.

Weather Underground

Weather Underground is een van de populairste weerwidgets. Het wordt vooral gekozen omdat het nauwkeurige voorspellingen oplevert. Het biedt ook weeralarmen, interactieve radar en satellietkaarten. De beschikbare widgets, waarvan sommige verschillende afmetingen hebben, kunnen worden aangepast wat betreft thema, achtergrond, transparantie en dynamische temperatuurkleur.

Andere weerwidgets en klokwidgets voor Android

Naast de hierboven genoemde weer- en tijdwidgets zijn er nog enkele minder gebruikte, maar nog steeds goede. De meest aanpasbare zijn Meteo en 1Weather. Zij bieden verschillende widgets aan voor het smartphone-scherm en laten u toe de transparantie en ondoorzichtigheid van de achtergrond te wijzigen. 1Weather is zelfs uitgeroepen tot een van de beste weerwidgets 2017.

Android-weerwidgets omvatten ook Meteo Live. Met deze app kunt u gedetailleerde voorspellingen krijgen, waar u ook bent, tot 7 dagen vooruit. In feite hoef je alleen maar op de pictogrammen te klikken: werkelijke en waargenomen temperatuur, tijden van zonsopgang en zonsondergang, gegevens over regenval en luchtdruk enzovoort.

Ook interessant zijn de HTC Sense-widget, die moet worden geïntegreerd met de Amber Meteo-app zodat je de weersverwachting kunt zien, en Weawow, waarmee je een aantal aanpasbare widgets aan je startscherm kunt toevoegen en meldingen over het weer kunt bekijken. U moet echter voorzichtig zijn met de batterij, want die heeft de neiging snel te verslijten. Specifieke Samsung-weerwidgets zijn onder meer iLMeteo, 3B Meteo en Today Weather.