Complete gids voor het herkennen van het lettertype in een afbeelding

Wilt u het lettertype in een afbeelding herkennen? Er zijn veel programma’s voor PC of Mac, en ook veel applicaties die u op uw smartphone kunt downloaden.

Wilt u weten welk lettertype is gebruikt voor het Amazon-logo of het Facebook-logo? In deze gids laten we u zien hoe u een lettertype kunt herkennen aan een afbeelding, logo of tekst, via websites en mobiele toepassingen. Op die manier kunt u de volgende keer dat u een opschrift ziet dat u bevalt, in een mum van tijd te weten komen met welk lettertype het op uw toestel is gemaakt. Ontdek met ons alle hulpmiddelen die u kunt gebruiken.

Hoe herken je een lettertype via een website

Laten we eens kijken hoe je een lettertype kunt herkennen via de verschillende diensten die je op het net kunt vinden. Hier zijn de sites die u kunt gebruiken.

WhatTheFont

Dit is de online dienst waarmee u een afbeelding kunt uploaden en het gebruikte lettertype of lettertypen kunt vinden die lijken op het lettertype waarin u geïnteresseerd bent. Maar hoe is dit mogelijk? Ga gewoon naar de pagina die aan de dienst is gewijd en sleep de afbeelding naar het venster dat zegt Laat hier een afbeelding vallen om de lettertypen te identificeren!, klik vervolgens op de pijl Klik hier om het geselecteerde lettertype te identificeren! en wacht op het resultaat.

Font Matcherator

Dit is een van de beste sites voor het herkennen van lettertypen uit een afbeelding. Upload gewoon een foto of logo en je hebt al snel een lijst met vergelijkbare lettertypen.

WhatfontIs

Een ander hulpmiddel dat in een paar klikken het lettertype van een afbeelding vindt. Het enige wat je hoeft te doen is de foto met het lettertype dat je wilt identificeren te uploaden, de instellingen aan te passen, op Find a Font te klikken en op het resultaat te wachten. Het resultaat wordt meestal in minder dan 10 seconden gegeven.

IdentiFont

Deze lettertypeherkenningsdienst geeft u de mogelijkheid een lettertype te vinden op basis van uiterlijk, naam, gelijkenis of de ontwerper die het heeft gemaakt.

FontSquirrel

Het is meer dan alleen een lettertype-identificatie. Het werkt op dezelfde manier als WhatTheFont, maar geeft u ook de mogelijkheid om elk lettertype te downloaden.

Fontherkenningsapps

Als u lettertypes wilt herkennen via uw smartphone, kunt u een van deze apps gebruiken.

WhatTheFont

Dit is de app voor de service die we in de vorige paragraaf hebben genoemd. Het kan het lettertype herkennen van een foto of een afbeelding in de galerij van uw smartphone. De app is beschikbaar voor zowel Android- als iOS-apparaten.

Find my Font

Een andere app die binnen enkele seconden lettertypen uit een afbeelding detecteert. Het vindt niet alleen het lettertype waarin u geïnteresseerd bent, maar ook lettertypes die lijken op het lettertype dat u zoekt. Deze app is ook beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Nu hoeft u geen enkel lettertype meer te missen. Of je nu grafisch ontwerper bent of gewoon nieuwsgierig, vanaf nu weet je, telkens als je een lettertype ziet dat je bevalt, hoe je een lettertype kunt herkennen van een afbeelding, logo of tekst met een van de diensten of apps die we in deze gids hebben gepresenteerd.