WhatsApp, hoe verander je de achtergrond van je chats

Op WhatsApp kun je elk gesprek aanpassen door een andere achtergrond te kiezen in je Afbeeldingsgalerij. Zo doe je dat op Android en iOS

Ben je de anonieme achtergrond zat die in alle WhatsApp-gesprekken aanwezig is? Wist je dat je het kan veranderen in een afbeelding op je smartphone? WhatsApp biedt niet alleen veel functies voor het versturen van afbeeldingen en video’s binnen chats, maar maakt het ook mogelijk het uiterlijk van je gesprekken aan te passen.

Voor elke WhatsApp-chat kunnen gebruikers de achtergrondafbeelding wijzigen en een foto kiezen die het beste bij het gesprek past. Het is echter niet mogelijk om voor elk WhatsApp-gesprek een achtergrondafbeelding te kiezen, maar je moet dezelfde foto instellen voor alle gesprekken. Er zijn twee stappen die je kunt nemen om je WhatsApp-chats aan te passen. Beide stappen nemen iets minder dan vijf minuten in beslag. Hier lees je hoe je dat doet op Android en iOS.

Hoe wijzig je de achtergrond van WhatsApp-chats

Om de achtergrond van een WhatsApp-chat aan te passen, is de procedure heel eenvoudig. Eerst moet je de applicatie starten en het WhatsApp-gesprek openen waarin je de achtergrond wilt wijzigen. Op dit punt moet u op het pictogram met drie verticale stippen in de rechterbovenhoek drukken (in de iOS-versie staan ze rechtsonder) en in het menu dat wordt geopend moet u op Achtergrond klikken. Er verschijnt een scherm waarop je kunt kiezen uit verschillende afbeeldingen: de foto’s in de Galerij van je smartphone, de WhatsApp-achtergrondbibliotheek of gewone kleuren. Zodra je een foto hebt gekozen, druk je op de knop Instellen. De foto verschijnt dan als achtergrond van alle WhatsApp-chats.

Hoe wijzig je de achtergrond van WhatsApp-chats

Er is ook een alternatieve manier om de achtergrond van WhatsApp-chats aan te passen. Het eindresultaat is hetzelfde, maar de stappen om de achtergrond te veranderen zijn verschillend. Eerst moet je de applicatie openen, klikken op het icoon met drie verticale stippen in de rechterbovenhoek en dan op Instellingen (op iOS zie je het Instellingen icoon direct in de rechteronderhoek). Selecteer vervolgens Chat en dan Wallpaper, waardoor een menu wordt geopend waarmee je kunt kiezen tussen afbeeldingen die zijn opgeslagen in de Galerij of de Wallpaper Library die wordt aangeboden door WhatsApp. Zodra u een afbeelding hebt gekozen, moet u op de knop Instellen drukken. Hierdoor verschijnt de foto als achtergrond in alle WhatsApp-gesprekken.