IPhone 9, functies, prijs en releasedatum

De iPhone 9 zal medio april zijn marktdebuut maken. Het toestel krijgt de A13-chipset en Touch ID-ontgrendeling

De iPhone 9 wordt de eerste van vijf smartphones die Apple in 2020 wil lanceren. Dit is een record voor het bedrijf uit Cupertino, dat steeds vastberadener is zijn aanbod te diversifiëren om zijn marktaandeel te vergroten. De iPhone 9 zal naar verwachting eind maart debuteren (dinsdag 31 is het meest waarschijnlijke scenario), maar de uitbraak van het coronavirus zou de release van het toestel met een paar weken kunnen uitstellen.

De iPhone 9 is de opvolger van de iPhone SE, de eerste en enige goedkope smartphone die Apple al in 2016 lanceerde. Na vier jaar heeft het bedrijf uit Cupertino eindelijk besloten om een nieuwe budget iPhone te lanceren. Verwacht wordt dat het toestel gebaseerd zal zijn op de architectuur en het ontwerp van de iPhone 8, maar met enkele hardwareverschillen. Het doel is een smartphone te lanceren die waar voor zijn geld biedt en die het vertrouwen zal winnen van diegenen die nog nooit een iPhone hebben gekocht omdat hij te duur is. De echte troef van de iPhone 9 zal zijn prijs zijn: volgens de geruchten zal hij worden gelanceerd voor 399 dollar. Hier is alles wat we weten over de iPhone 9, van hardwarecomponenten tot releasedatum.

Iphone 9 Features

De iPhone 9 zal alleen al qua prijs goedkoop zijn, omdat hij zal zijn uitgerust met de beste componenten die op de markt verkrijgbaar zijn. Apple is klaar om de markt aan te vallen met een zeer interessant apparaat. Het zal beschikken over de A13-chipset, dezelfde die in de iPhone 11 Pro zit. Het zal ook 3GB RAM ondersteunen en ten minste 64GB interne opslag.

Er is veel nieuwsgierigheid naar de grootte en het ontwerp van het toestel. De iPhone 9 zal naar verwachting een 4,7-inch scherm hebben met een ontwerp dat identiek is aan dat van de iPhone 8. Dus geen inkeping en geen gat in het scherm, maar een klassiek ontwerp met nogal geprononceerde bezels. Er zal ook een fysieke knop zijn met geïntegreerde Touch ID om de telefoon te ontgrendelen. Een functie die zeer geliefd is bij Apple-gebruikers en die in de laatste modellen had plaatsgemaakt voor FaceID.

Wat het fotografische compartiment betreft, zal er een 5-megapixel FaceTime frontcamera zijn en een enkele 12-megapixel achtercamera.

Prijs en releasedatum iPhone 9

399 dollar in de VS en waarschijnlijk tussen de 399 en 449 euro in Italië. Dat zou de lanceringsprijs moeten zijn van de iPhone 9, de goedkope smartphone van Apple. Volgens Ming-Chi Kuo, een journalist die altijd goed op de hoogte is van de nieuwste producten van Apple en die in het verleden al eerder dan wie dan ook de functies van de iPhone heeft onthuld.

Volgens geruchten van de afgelopen weken zou de iPhone 9 op 31 maart worden onthuld tijdens een evenement in de Verenigde Staten. De uitbraak van het coronavirus zou echter tot enige vertraging kunnen leiden, zowel bij de presentatie als bij de vrijgave van het toestel. In China zijn vele fabrieken al verscheidene dagen gesloten en ligt de productie volledig stil. Als de situatie zich in de komende weken begint te normaliseren, is het mogelijk dat de iPhone 9 medio april wordt gelanceerd. Drie kleuren zijn beschikbaar: zwart, grijs en rood

.