Hoe maak je een geheime chat aan op Telegram

Wil je privéberichten uitwisselen met je collega’s en vrienden? Dan kan deze functie echt nuttig voor u zijn. Zo werkt het

Eén van de vele functies van Telegram is de mogelijkheid om een geheime chat aan te maken. Dit is een nog veiliger en zekerder kanaal dan een gewone of groepschat. In feite is deze tool ontworpen voor gebruikers die nog meer bescherming en veiligheid willen bij het converseren vanuit de app.

In tegenstelling tot andere Telegram chats, gebruiken geheime chats standaard end-to-end encryptie. Dit betekent dat alle verzonden of ontvangen berichten worden geblokkeerd tegen indringing van buitenaf. Elk gesprek is alsof het door een ondergrondse tunnel gaat, waardoor het onzichtbaar wordt voor derden. Niemand kan de berichten van een geheime chat onderscheppen of ontcijferen. Zelfs de ontwikkelaars hebben er geen toegang toe, zodat de gesprekspartners zich echt veilig kunnen voelen. Dit type chat is gemarkeerd met een hangslot en kan worden gebruikt voor het uitwisselen van privé-informatie met betrekking tot werk of privéleven.

De kenmerken van een geheime chat en wanneer ervoor te kiezen

Zoals gezegd, is een van de belangrijkste kenmerken van een geheime chat end-to-end encryptie en dit is een zeer belangrijke veiligheidsgarantie, omdat niemand de berichten kan onderscheppen en lezen, en alle bestanden die worden verzonden. In feite kunt u, net als bij elk ander type Telegram-conversatie, foto’s, video’s en andere documenten verzenden.

In vergelijking met een normale chat is het echter onmogelijk om ontvangen berichten door te sturen en wanneer u besluit er een te verwijderen, wordt deze voor iedereen verwijderd. In vergelijking met andere chats, is het mogelijk om berichten, bestanden, foto’s en video’s zichzelf te laten vernietigen binnen enkele seconden nadat ze door de ontvanger zijn gelezen. Tot slot worden geheime chats niet in de cloud opgeslagen, zodat ze alleen kunnen worden gelezen vanaf het apparaat waarop ze werden geschreven. Als u uw apparaat in een kluis bewaart, zullen de chats daar ook blijven, niemand zal ze eruit kunnen halen.

Dergelijke gesprekken kunnen in veel contexten nuttig zijn, vooral wanneer u bijzonder vertrouwelijke informatie wilt uitwisselen die op enigerlei wijze moet worden beschermd. Zij kunnen dus worden gebruikt door beroepsbeoefenaars, bij overeenkomsten en onderhandelingen, maar ook door een persoon die op strikt vertrouwelijke wijze een nieuwtje wil meedelen aan een contactpersoon. Kortom, het is een kanaal dat in veel situaties nuttig kan zijn, en daarom is het belangrijk om te weten hoe je het aanmaakt.

Hoe maak je een privéchat op Telegram

Als je Telegram gebruikt op een iPhone of een ander apparaat met iOS-systeem, maak je gewoon een nieuw bericht aan door op het daarvoor bestemde pictogram rechtsboven in het gedeelte Berichten te drukken. Kies vanaf hier de optie “nieuwe geheime chat” en de daaropvolgende berichten zullen voor buitenstaanders onleesbaar zijn. Als u een geheime chat op Android wilt maken, start u Telegram en scrollt u naar rechts om het menu van de app te openen. Ook hier vindt u de optie “Nieuwe geheime chat” die u in staat stelt uw berichten zonder angst te schrijven en te ontvangen. Onthoud dat dit kanaal een hangslot-symbool heeft, dus als je het niet ziet, is de chat normaal.