Playstation 5: prijs en releasedatum

Een ontwikkelaar die beweert te werken aan titels voor Sony’s console heeft details onthuld over de functies, releasedatum en prijs van de PlayStation 5

De temperatuur in de wereld van videogameconsoles loopt weer op. Terwijl Microsoft zich opmaakt om een vernieuwde versie van de Xbox One te onthullen, kleiner en zonder schijfstation, probeert Sony een stap “over te slaan” door zich voor te bereiden op de lancering van de PlayStation 5. De opvolger van de enorm succesvolle PS4, waarvan in vijf jaar tijd bijna 100 miljoen exemplaren zijn verkocht, is nu onderweg en kan er eerder zijn dan je denkt.

Een aantal geruchten die de afgelopen uren de ronde deden, hebben licht geworpen op de technische specificaties en mogelijke lanceerdatum van de PS5. Een ontwikkelaar werkt naar verluidt aan een van de launchtitels voor de volgende Japanse spelconsole. Kortom, de releasedatum van de PlayStation 5 komt steeds dichterbij en het Japanse gameplatform zal miljoenen fans over de hele wereld een paar verrassingen bezorgen.

Playstation 5 Features

Volgens de insider die naar verluidt aan PlayStation 5-games werkt, zal de nieuwe console van de Japanse fabrikant naar verwachting een magnetomechanische harde schijf van 2 terabyte hebben. Dat is een vrij royaal formaat, maar essentieel gezien de ruimte die de grootste games op de markt tegenwoordig innemen. De PlayStation 5 moet ook native ondersteuning bieden voor games met 4K-resolutie en toekomstige upscaling naar 8K-resolutie garanderen. De PS5 zal backwards compatible zijn en alle titels van vorige generaties consoles afspelen, dus je hebt een goede “speeltuin” bij de lancering.

Wanneer komt de PlayStation 5 uit

Op basis van de vrijgegeven informatie – die met een korreltje zout genomen moet worden, aangezien de bron anoniem is en de betrouwbaarheid onbekend is – kunnen we ervan uitgaan dat de PlayStation 5 in 2019 op de markt zal komen. Als je de marketingdynamiek van eerdere modellen bestudeert, kun je een lanceringsevenement verwachten in de late herfst van 2019 (de tweede helft van september, hoogstwaarschijnlijk), waarna de console net op tijd voor de feestdagen in de schappen zal liggen.

Prijs PlayStation 5

Als je je afvraagt hoeveel al dit moois gaat kosten zodat je kunt gaan sparen, de prijs zal hoog zijn, maar niet te hoog. Volgens de leaker zou het toestel een catalogusprijs moeten hebben die £100 hoger ligt dan de kostprijs van de PlayStation 4.