Ex-Siemens manager Stefan Herrlich wordt algemeen directeur Lancom

Lancom Systems breidt zijn management uit: Stefan Herrlich, lange tijd Siemens manager, neemt de verantwoordelijkheid voor de verkoop over aan de top van het bedrijf.

Met een dubbele leiding wil de Duitse netwerkfabrikant Lancom Systems zijn groei versnellen. Stefan Herrlich is nu in de raad van bestuur van de onderneming verantwoordelijk voor de verkoop. Hij zal worden bijgestaan door Lancom-oprichter en algemeen directeur Ralf Koenzen.

Herrlich komt van Siemens Enterprise Communications (SEN), waar hij van november 2009 tot oktober 2011 leiding gaf aan de activiteiten in Duitsland. Bij Lancom zijn de 50-jarige en zijn verkoopteam verantwoordelijk voor de wereldwijde distributie en gespecialiseerde handel, verkoop via systeemintegratoren en netwerkexploitanten, alsmede kanaal- en eindklantenmarketing.

De voormalige Siemens-manager heeft vele jaren ervaring in de verkoop van professionele netwerk- en communicatieoplossingen in binnen- en buitenland. Hij wil het kanaal bij Lancom met nieuwe impulsen versterken en de business via integrators en systeemhuizen uitbreiden.

“Met zijn diepgaande kennis van de Duitse en internationale ICT-markt en ruim 20 jaar verkoopervaring is Stefan Herrlich de ideale persoon voor deze functie”, is Koenzen overtuigd. Herrlich is van mening dat de Duitse fabrikant met zijn hoogwaardige portfolio uitstekend gepositioneerd is om samen met de distributeurs en duizenden vakhandelaren verder te groeien. |Mmh