Firewall-divisie van Rohde & Schwarz gaat over naar Lancom

Sinds de zomer van 2018 is Lancom een dochteronderneming van de Rohde & Schwarz-groep. De firewall-divisie van Rohde & Schwarz Cybersecurity gaat nu op in Lancom.

De Duitse fabrikant van netwerkinfrastructuur Lancom Systems, sinds ongeveer een jaar onderdeel van het technologieconcern Rohde & Schwarz uit München, neemt de firewall-divisie van Rohde & Schwarz Cybersecurity over. Hieraan ging een ontwikkelingssamenwerking tussen de twee dochterondernemingen vooraf, waarmee Lancom de basis legde voor een nieuwe security business unit.

Het groeit samen…

De overdracht van de firewall-activiteiten aan Lancom is bedoeld om de samenvoeging van oplossingen op het gebied van netwerken, firewalls en UTM (Unified Threat Management) te versnellen. Doelstelling op middellange termijn is de marktintroductie van een geïntegreerd netwerk- en beveiligingsportfolio met zowel klassieke netwerk- en firewalloplossingen als cloud-aanbiedingen op basis van softwaregedefinieerde netwerktechnologieën (SDN).

…wat bij elkaar hoort…

Dit is het antwoord van het bedrijf op de groeiende vraag naar netwerk- en beveiligingsaanbiedingen die gebruikersbedrijven helpen zich te beschermen tegen de groeiende cyberrisico’s. Naast productontwikkeling en marketing zal ook de service en technische ondersteuning voor de “R&S Unified Firewalls” volledig worden overgedragen aan Lancom. Partners en klanten hebben zo een centraal aanspreekpunt voor het complete WAN-, LAN- en WLAN-portfolio, voor UTM, maar ook voor de SDN-oplossingen op basis van de Lancom management cloud.

…en gaat naar de cloud

Op korte termijn zal ook het beheer van firewalls in de cloud worden geïntegreerd. “De integratie van de firewall divisie in Lancom opent voor ons geweldige perspectieven in een snel groeiende markt”, is Lancom oprichter en CEO Ralf Koenzen overtuigd. “Het eindresultaat is een compleet pakket van professionele netwerk- en beveiligingsoplossingen ‘Made in Germany’, waarin de diepgaande knowhow van twee gevestigde specialisten is samengebracht.”