Udo Wisniewski is de nieuwe algemeen directeur van Nowis

Het nieuwe hoofd van Nowis, Udo Wisniewski, brengt meer dan 30 jaar ervaring in de sector mee naar de IT-dienstverlener. Hij volgt Lüder Wohltmann op.

Aan het begin van de maand heeft Udo Wisniewski de operationele leiding van Nowis Nordwest-Informationssysteme overgenomen. Hij staat nu aan het hoofd van het 56-koppige team en heeft zich tot doel gesteld het IT-systeemhuis duidelijker op de Duitstalige IT-markt te positioneren.

Wisniewski heeft meer dan 30 jaar ervaring in IT-management, met name in datacenterbeheer. De afgelopen twaalf jaar bekleedde hij een leidinggevende functie bij Havi Logistics IS in Duisburg – laatstelijk als directeur infrastructuur en IT-services. In het kader van zijn managementactiviteiten bij RAG Aktiengesellschaft was hij onder meer verantwoordelijk voor de verbetering van de kwaliteit van de IT-dienstverlening en voor de selectie en invoering van nieuwe oplossingen voor systeembeheer.

Hij begon zijn professionele carrière met een leertijd als elektricien en richtte zich later op elektronische gegevensverwerking tijdens zijn opleiding tot staatsgediplomeerd technicus.

Wisniewski treedt in de voetsporen van Lüder Wohltmann, die het bedrijf eind 2013 verliet. Hij heeft de afgelopen 15 jaar verschillende functies bekleed bij de VRG Group.

VRG-dochter

Nowis is een dochteronderneming van de VRG Group, die gespecialiseerd is in software en IT-diensten. Als aanspreekpunt voor het mkb biedt het IT-systeemhuis advies, service en oplossingen uit één hand en richt het zich op de gebieden IT-systemen, IT-operations, IT-beveiliging en cloud computing. De groep omvat ook Micos (oplossingen voor de sociale economie), VRG HR (oplossingen voor human resources management), Convenis (ERP-oplossingen en consulting), Curamus (oplossingen voor de optimalisering van bedrijfsprocessen) en Targis (softwareoplossingen voor KMO’s). |sm