Wat is het en hoe werkt de Satispay app

Met Satispay kunt u in restaurants en winkels betalen, geld doorgeven aan een vriend en een budget instellen, maar ook aantrekkelijke kortingen krijgen.

Betaalmethoden zijn de laatste jaren ingrijpend veranderd, dankzij de voortdurende technologische evolutie. Op nationaal vlak is Satispay een platform waarmee je in restaurants, bars en winkels via je smartphone kunt betalen, zeker het gesprek van de dag. Dit is een echte revolutie, maar als u geïnteresseerd bent om meer te weten te komen over Satispay, is het eerst belangrijk om te weten hoe het werkt, of er kosten aan verbonden zijn en wat u via het platform kunt betalen. In dit artikel vindt u alle informatie die u nodig hebt om met deze dienst te betalen.

Wat is Satispay en wanneer is het ontstaan

Opgericht in 2013, is Satispay het Italiaanse bedrijf dat de gelijknamige digitale betaaldienst beheert, via een eigen app. Het is een smartphone-betaalsysteem dat gebruik maakt van uw IBAN-code en persoonlijke telefoonnummer om geldtransacties rechtstreeks vanaf uw toestel te verrichten.

Satispay heeft letterlijk een revolutie teweeggebracht in de wereld van betalingen, aangezien het nu mogelijk is om te betalen voor restaurants, winkels, maar ook voor rekeningen en nutsvoorzieningen, zonder contant geld of kaarten te hoeven gebruiken. Een praktische en intuïtieve manier om uw geld te beheren, waarmee u ook geld kunt overmaken naar vrienden en uw dagelijkse uitgaven kunt controleren.

Hoe Satispay werkt

Het eerste wat u moet doen om Satispay te gebruiken, is de gratis app downloaden, die beschikbaar is voor zowel iOS als Android. De app werkt op alle toestellen, want een NFC-chip is niet vereist. Vervolgens meldt u zich aan en maakt u uw persoonlijke profiel aan. In dit stadium moet u uw gegevens zoals telefoonnummer en e-mail invoeren. Vervolgens moet u uw telefoonnummer bevestigen met de code die u per SMS ontvangt, een persoonlijke PIN-code kiezen en uw keuze bevestigen met een code die u per e-mail ontvangt.

Nadat al deze procedures zijn doorlopen, moet u uw rekening activeren door uw IBAN, identiteitsbewijs en belastingcode in te voeren. Al deze stappen zijn nodig om een beveiligde rekening te creëren, dus denk eraan een PIN te kiezen en deze niet openbaar te maken. Zodra u deze gegevens hebt ingevoerd, kunt u uw privégedeelte personaliseren door uw voornaam, achternaam en een foto van uzelf in te voeren. Om er zeker van te zijn dat uw account met succes is geactiveerd, vergeet niet een foto van uw ID te nemen waarop al uw gegevens duidelijk zichtbaar zijn en u zult binnen een paar dagen kunnen beginnen met winkelen met de app.

De basisregel voor de werking van deze betaalapp is de definitie van een maximumbudget op weekbasis: dit is het maximumbedrag dat u in een week via de app kunt uitgeven.

De eerste keer dat u het budget instelt, zal Satispay dit bedrag van de verbonden zichtrekening afhalen, maar de daaropvolgende overschrijvingen tussen de rekening en de app zullen uitsluitend afhangen van de daadwerkelijk gemaakte bewegingen. Elke week stemt Satispay de beschikbaarheid af op het ingestelde budget.

Het interessante is dat zodra je de maximale wekelijkse drempel hebt bereikt, je je profiel niet meer kunt opladen, maar dat je moet wachten tot het einde van de week om automatisch te worden opgeladen. U kunt uw budget echter te allen tijde wijzigen, aangezien u misschien met een lagere drempel begint en deze vervolgens moet verhogen. Als u uw budget op nul zet, wordt aan het eind van de week het resterende tegoed op de app automatisch overgemaakt naar uw lopende rekening.

Maar hoe betaalt u een winkel of restaurant met Satispay? Zoek gewoon de naam van de winkel in de buurt, selecteer hem, voer handmatig het bedrag in en verstuur het geld: de overschrijving gebeurt onmiddellijk. U kunt ook de QR-code van de winkel zelf gebruiken, die zich meestal op de kassa bevindt.

Wilt u daarentegen geld overmaken naar een vriend, dan selecteert u gewoon een contactpersoon in uw adresboek, voert u het bedrag in en verstuurt u het.

Tot slot kan Satispay ook worden gebruikt om rekeningen van nutsbedrijven, autobelastingen, boetes en bepaalde nutsvoorzieningen te betalen: je hoeft alleen maar de instructies van de app te volgen, en vaak hoef je de rekening alleen maar met de camera te omlijsten en worden de gegevens automatisch gelezen.

Satispay: kosten en cashback

Een vraag die gebruikers vaak stellen, gaat over de kosten van de app. Het downloaden van de app, het aanmelden en het koppelen van uw bankrekening zijn volledig gratis. Voor gebruikers is het betalen in winkels, restaurants en het overmaken van geld tussen particulieren gratis. Daarentegen wordt voor betalingen van energierekeningen en kentekenbewijzen van auto’s en motorfietsen een commissie van 1 euro in rekening gebracht.

Commissies zijn er voor zakelijke klanten: geldovermakingen onder 10 euro zijn gratis, zodat Satispay ook voor bedrijven zeer voordelig is. Er geldt een vast tarief van 0,20 cent voor betalingen van meer dan 10 euro.

Wat de Satispay-dienst onderscheidt, is de cashback: kortingen die door bedrijven worden toegepast, alleen voor degenen die met de app betalen. Gebruikers zullen het volledige bedrag moeten betalen, maar het cashbackbedrag zal onmiddellijk na de transactie aan hen worden gecrediteerd. Dit is bedoeld om het gebruik en de loyaliteit van de dienst te stimuleren.