Hoe Deezer, de muziek- en podcasts app, werkt

Deezer is de muziek- en podcast streaming app die leert van de smaak van de gebruiker en gepersonaliseerde content biedt: hoe het werkt en hoe aan te melden

Met meer dan 56 miljoen tracks is Deezer de muziek- en podcast streaming app die Spotify en Apple Music een run voor hun geld geeft. De app biedt gratis plannen, maar ook abonnementen zoals Deezer Premium, voor offline muziek luisteren, en Deezer HiFi, voor high-definition content.

Net als andere streaming apps, kunt u met Deezer zowel online als offline naar muziek luisteren en afspeellijsten en persoonlijke collecties maken. De kracht van de Deezer app in vergelijking met Spotify en andere beschikbare alternatieven is de Flow-functie, die leert over de smaak van de gebruiker en suggereert nieuwe muziek tracks speciaal gekozen voor hen. Het spoor kan worden verworpen of goedgekeurd, waardoor de kwaliteit van de suggesties voortdurend wordt verbeterd. Naast muziek biedt Deezer ook podcasts en in 2020 introduceerde de app Shows, een sectie waarmee je ze in je account kunt bijhouden, direct naast de sectie Muziek en die nu ook in Italië beschikbaar is, met content in het Italiaans.

Deezer, hoe het werkt en hoe je je kunt aanmelden

Deezer is een dienst waarmee je naar streaming muziek en podcasts kunt luisteren en is beschikbaar voor pc’s, smartphones en tablets van zowel Android als iOS, smartwatches, smart-tv’s en ook in auto’s, voor de infotainmentsystemen van de nieuwste generatie auto’s. Om het te gebruiken, moet je je aanmelden, hetzij door een nieuw account aan te maken met je e-mailadres, hetzij door je te registreren met je Facebook- of Google-account.

Na registratie onderwerpt Deezer gebruikers aan een eerste test om een beter inzicht te krijgen in hun muzieksmaak: je kunt maximaal vijf favoriete muziekgenres selecteren en, net als op Tinder, kun je de voorgestelde artiesten vegen om aan te geven wat je leuk vindt en wat niet. Na afloop van de minitest zal het profiel van de gebruiker zijn gepersonaliseerd op basis van zijn smaak en zal hij toegang krijgen tot de inhoud van het streamingplatform.

Het belangrijkste kenmerk van Deezer in vergelijking met Spotify is de personalisering van de aangeboden tracks op basis van de voorkeuren van de gebruiker, dankzij de Flow-modus, die de gebruiker elke dag nieuwe compilaties van tracks aanbiedt die zijn geïnspireerd op zijn luistergewoonten.

Deezer Shows, nieuwe podcastfunctie

De app vernieuwt zichzelf voortdurend om zijn gebruikers een betere service te bieden en de nieuwste toevoeging is de sectie Shows, die een nieuwe functie voor podcasts brengt. De sectie verschijnt direct naast Muziek en biedt gepersonaliseerde suggesties op het profiel van gebruikers om de meest interessante podcasts voor te stellen.

Luisteraars krijgen toegang tot 15 categorieën en subgenres podcasts over alles van muziek tot koken en nieuws. U kunt de laatste afleveringen afspelen, of podcasts kiezen op lengte. De keuze is groot: van Alessandro Barbero’s geschiedenislessen, tot Francesco Migliaccio’s stadsdemonen en zelfs “Start en Morgana, ik ben de rijke man”, door Michela Murgia en Chiara Tagliaferri, waarin je verhalen ontdekt van vrouwen die hebben bijgedragen of nog steeds bijdragen aan het overbruggen van de genderkloof en die niet met een man met geld hoefden te trouwen.

Deezer Free, Premium en Family: alle abonnementen

De Deezer app is beschikbaar in verschillende abonnementsformules. Het Deezer Free-abonnement is gratis en omvat het willekeurig afspelen van de volledige uitgebreide catalogus van audio-inhoud. Het Deezer Premium-abonnement kost € 9,99 per maand na een gratis proefperiode van 30 dagen, en omvat offline afspelen, door de gebruiker selecteerbare afspeelmogelijkheden en geen reclame. Het Deezer Family-abonnement voegt de mogelijkheid toe om vanaf 6 verschillende accounts toegang te krijgen tot de app, en biedt een gratis maand die vervolgens wordt verlengd voor €14,99 per maand.

Voor wie muziek wil luisteren, maar dan in high definition, is Deezer HiFi het ideale abonnement, wederom met een gratis proefmaand en vervolgens €14,99 per maand. Er zijn ook speciale aanbiedingen, zoals Deezer Student, het plan ontworpen voor studenten dat de Premium-versie biedt voor €4,99 per maand, en een jaarplan dat een jaar Deezer Premium omvat voor €99,90 in plaats van €119,80. En als je een cadeau wilt geven, biedt de app ook Deezer-cadeaubonnen voor 3, 6 of 12 maanden onbeperkte muziek voor wie je maar wilt.