De eerste 3D-printer uit het Lego bouwpakket

Legoblokjes zijn zowat de lingua franca van ingenieurs. Het meest recente bewijs hiervan is de eerste 3D-printer gemaakt van het Lego bouwpakket.

Ondanks dat de prijzen voor desktop 3D-printers zoals de Solidoodle aanzienlijk zijn gedaald tot onder de 500 dollar, bedacht ingenieursstudent Matthew Krueger – ook wel bekend als het meesterbrein op Instructables – dat het mogelijk moest zijn om het veel goedkoper te maken.

Hij bouwde zijn LEGObot 3D-printer met een budget van $0 – gewoon met de materialen die hij tot zijn beschikking had. En dat waren voornamelijk Legoblokjes, een Lego NXT controller en een hete lijmpistool. Dit laatste is waar de extruder van gemaakt is en dus gebruikt de LEGObot 3D Printer hete lijm als printmateriaal. De resultaten zijn niet erg nauwkeurig door de niet erg torsiestijve Lego-constructie en zijn ook praktisch onbruikbaar door de rubberachtige consistentie van de hete lijm, maar Krueger was meer bezorgd over de uitvoerbaarheid in principe. En dit is duidelijk gegeven, zoals de volgende video bewijst: