CeBIT preview: Fujitsu lanceert nieuwe Slate Tablet voor bedrijven

Fujitsu wil op CeBIT met een nieuwe Slate tablet PC een “ster” van zijn Workplace-familie presenteren. Het apparaat is naar verluidt zeer geschikt voor gebruik in bedrijfsnetwerken.

Op Visit 2010 nog gepresenteerd als een design mock-up en aangekondigd voor begin 2011, wil Fujitsu nu aan de slag met zijn nieuwe Slate Tablet met Windows 7-besturingssysteem. Tijdens een evenement in de aanloop naar CeBIT kondigde het bedrijf de marktintroductie aan van het apparaat, dat tijdens CeBIT zal worden gepresenteerd, voor het tweede kwartaal.

De 10,1-inch tabletcomputer zal worden uitgerust met Windows 7 en is bedoeld als aanvulling op de Workplace-familie of de Stylistic-serie – die tot nu toe is gebaseerd op de Stylistic ST6012-tablet. Met het slate design, dat ook het nieuwe toestel onderscheidt, wil het bedrijf tegemoetkomen aan de veranderende eisen van de klant in de professionele omgeving. Volgens Martin Keil, senior product manager van de notebookdivisie bij Fujitsu, zal de tablet de naam “Stylistic Q550” krijgen en het beste van de smartphone- en pc-wereld combineren. Het is “universeel toepasbaar in de bedrijfsomgeving en kan uitstekend worden geïntegreerd in de ICT-infrastructuren aldaar”. Tegelijkertijd zal het ook voldoen aan de eisen van particuliere klanten.

Volgens Martin Keil zal het apparaat worden uitgerust met een Oak Trail-processor. Onlangs nog deden geruchten de ronde dat slechts enkele fabrikanten van tablet-pc’s en netbooks belangstelling hadden voor het Intel-platform en dat Intel daarom de prijzen had verlaagd, zoals de Taiwanese IT-krant Digitimes meldde. Intel heeft sindsdien verklaringen over de geringe vraag ontkend. In totaal kunnen in de eerste helft van het jaar minstens 35 notebooks en tablets op basis van Oak Trail worden verwacht, aldus het bedrijf.

Naast de Oak Trail-processor zal de nieuwe Fujitsu slate worden uitgerust met twee gigabyte RAM en 30 of 64 gigabyte SSD’s, aldus Keil. Bovendien wordt gestreefd naar een batterijduur van ongeveer acht uur. Aan de veiligheidsaspecten moet worden voldaan door een smartcardlezer, een vingerafdruksensor en een TPM-module. Er is ook een HDMI-interface voor het aansluiten van een externe monitor.

Officiële details over de prijs zijn nog niet beschikbaar.

Volgens berichten in de media werkt Fujitsu ook aan een slate-tablet met Android.

.