Siemens zorgt voor junior verkopers voor partners

“Junior Sales 100” is de naam van het initiatief dat Siemens Enterprise Communications heeft gelanceerd. Het doel is om 100 verkooptalenten geschikt te maken op het gebied van verenigde communicatie en ze bij de partners te plaatsen.

Goede verkoopmedewerkers die op bepaalde gebieden gekwalificeerd zijn, zijn zeldzaam. Daarom sponsort Siemens Enterprise Communications de aanwerving en opleiding van 100 verkoopmedewerkers in het UC-segment (Unified Communication). De partners van het bedrijf kunnen hiervan profiteren.

Eerst moeten de kandidaten in een selectieproces hun talent voor de verkoopfunctie bewijzen. Degenen die slagen, volgen een opleiding van drie maanden. Theoretische en praktische fasen wisselen elkaar om de twee weken af. Verkoop en technische opleiding worden gegeven door middel van professionele klassikale seminars. In de nieuwe baan wordt de pas gekwalificeerde verkoopmedewerker nog steeds ondersteund door een mentor. Daarnaast wordt er nog meer opleidingsmateriaal aangeboden in de vorm van e-learningprogramma’s.

“Met ‘Junior Sales’ willen we bijdragen aan de ontwikkeling van de activiteiten van onze verkooppartners”, legt Volker Flemming uit, hoofd Indirect Sales Duitsland bij Siemens Enterprise Communications. “Omdat Siemens bijdraagt in de opleidingskosten en er gebruik wordt gemaakt van synergie-effecten, kunnen onze partners tegen lage kosten bekwame verkooptalenten aantrekken. De goed opgeleide junior verkopers zullen gekwalificeerde ondersteuning bieden en de indirecte verkoop van Siemens bevorderen door hun inzet in de partnerbedrijven.”

De campagne zal naar verwachting tot volgend najaar lopen. Partners die op zoek zijn naar sales medewerkers op het gebied van Unified Communications kunnen per e-mail contact opnemen met Imken Bostelmann. Zij coördineert het programma in indirecte verkoop bij Siemens Enterprise Communications.