Bitdefender breidt verkoopmogelijkheden voor partners uit

In het kader van de uitbreiding van het verkooppersoneel, centraliseert Bitdefender zijn bedrijfsstructuren. Tegelijkertijd opent de beveiligingsleverancier ook nieuwe mogelijkheden voor partners om zijn beveiligingssoftware te verkopen. Klanten krijgen prijsverlagingen via “Software on Demand”.

De beveiligingsmarkt bloeit en bloeit: Tegen het einde van dit jaar zal de beveiligingsspecialist Bitdefender zijn verkoop aanzienlijk uitbreiden. Marketing, verkoop en bedrijfscommunicatie zullen volledig naar de vestiging in Dortmund worden overgebracht. Het hoofdkantoor in Tettnang behoudt de afdelingen management, financiën, controlling en IT, terwijl Dortmund de teams voor inside sales en eCommerce krijgt.

Beide teams krijgen ook een nieuwe “interface” met de lokale partners: het nieuwe verkoopkanaal “Software on Demand” bevindt zich momenteel in een testfase op de luchthaven London Heathrow. Software on Demand is bedoeld om de kloof te dichten tussen de verkoop van klassieke dozen en de verkoop van software via downloads op het internet. Het principe is eenvoudig: de klant selecteert software in de winkel en laat deze vervolgens bij de kassa op CD branden of kan deze op een USB-stick meenemen.

Net als bij een menu à la carte bepaalt de klant verdere ingrediënten, zoals banksoftware. Op die manier besparen detailhandelaars zich de moeite om de dozen in hun rekken op te slaan, verminderen zij hun logistieke kosten en hebben zij meer ruimte in de winkel zelf. De partners kunnen het prijsvoordeel direct doorberekenen aan de klanten en zo punten scoren in het verkoopgesprek.

Daarnaast vult Bitdefender haar partnerprogramma voor het kanaal aan: Vanaf medio november kunnen partners zich op zogenaamde “VIP-avonden” voor de respectieve productlanceringen op de hoogte stellen van de komende oplossingen en de technologieën erachter.

Vanaf eind november zullen de “Consultant Days – Startup” en “Consultant Days – Advanced” worden toegevoegd aan de lijst van trainingen voor resellers bij Bitdefender. Met de intensieve opleiding met workshopkarakter richt de beveiligingsspecialist zich tot systeemintegratoren en adviesbureaus die gespecialiseerd zijn in beveiligingsoplossingen in bedrijfsnetwerken.

>