Global Distribution neemt Chips and More over

Het wereldwijd opererende ICT-bedrijf Global Distribution, gevestigd in Dubai, heeft het bod op de failliete fabrikant Chips and More gewonnen. De activa en de vroegere activiteiten van de onderneming zullen vanaf 2014 worden voortgezet onder Ionik GmbH.

Het faillissement van fabrikant Chips and More in juli van dit jaar lijkt tot een goed einde te zijn gebracht. Zoals nu bekend is gemaakt, is de bedrijvengroep Global Distribution, waartoe ook de in Paderborn gevestigde distributeur van componenten en opslagruimte Action IT behoort, erin geslaagd de biedprocedure voor de insolvente fabrikant te winnen.

Volgens eigen informatie vormde het samenhangende en duurzame concept dat door moeder- en dochteronderneming gezamenlijk is ontwikkeld en gepresenteerd, de basis voor de overname. Advocaat Dr. Thomas Kaiser, curator van Chips and More, merkt op: “Wij zijn verheugd over de redding van de locatie, het grootste deel van de banen en de overname van de merken Cn Memory en i.onik, die een hoge waarde vertegenwoordigen voor de retailers.” Naar zijn mening heeft dit geresulteerd in een zuivere transactie die voor alle betrokkenen bevredigend is.

De activatransactie geeft Global Distribution toegang tot het retailkanaal in de hele DACH-regio. Tegen de achtergrond van de opbouw van een wereldwijde huismerkonderneming krijgt de overname nog meer betekenis. “Als investeerder beschikken wij over de financiĆ«le middelen om het bestaande bedrijfsmodel uit te breiden,” verklaart V.M. Chandrasekar, CEO van de Global Group. Zo zullen de bestaande merken, die volgens Chandrasekar een groot potentieel hebben, internationaal op de markt worden gebracht.

De overname voorziet in de oprichting van Ionik GmbH op 1 januari 2014, dat de waarden en de vroegere activiteiten van de onderneming zal voortzetten. De twee oprichters van Action IT, Mark Scherer en Gernot Sonnek, alsmede Jochen Bless, voorheen manager bij ALSO Actebis, zijn benoemd tot algemeen directeuren.