Chips and More toont I.onik tablets op IFA

Tijdens IFA presenteert Chips and More de eerste I.onik tafels met het “zelfontwikkelde” Android besturingssysteem. Bovendien is de solvabiliteit van de insolvente onderneming veilig gesteld.

De insolvente distributeur en fabrikant Chips and More is weer solvabel. De in Freiburg gevestigde onderneming kreeg een massale lening. Hiermee is een nieuwe horde genomen voor de succesvolle afronding van de voorlopige insolventieprocedure. De bedrijfsactiviteiten kunnen worden voortgezet.

Er waren ook positieve signalen van de eerste gesprekken met investeerders. “De vooruitzichten voor Chips and More en onze eigen merken CnMemory en I.onik ontwikkelen zich goed”, zegt algemeen directeur Jörg Gröpper tevreden en vol vertrouwen.

IFA stand

Naast de distributie heeft Chips and More zich met de eigen merken I.onik en CnMemory in de markt gepositioneerd. Daarnaast zegt het bedrijf dat het een eigen besturingssysteem heeft ontwikkeld op basis van Android. Het bedrijf uit Freiburg wijt het faillissement aan de investeringskosten die daarbij zijn gemaakt.

Nu presenteert het bedrijf op IFA de eerste I.onik-tablets met dit besturingssysteem, dat naar eigen zeggen de prestaties van de apparaten verhoogt. In Hall 17, Stand 102, presenteert Chips and More dual- en quad-core apparaten in formaten variërend van 7 tot 10,1 inch. Verschillende luidsprekersystemen en accessoires zoals glazen toetsenborden zullen eveneens te zien zijn. □