Virgin River: Netflix heeft ja gezegd

De hoofdrolspelers van Virgin River krijgen meer tijd om hun gevoelens te verkennen: de romantische serie van Netflix is verlengd door het streamingplatform

De serie Virgin River, gemaakt door Sue Tenney, debuteerde in december 2019 op Netflix. Sindsdien, seizoen na seizoen, heeft de serie altijd bijval gekregen van het publiek en uitstekende kijkcijfers, en het door de fans verhoopte resultaat is eindelijk bereikt en officieel gemaakt: de serie is verlengd voor nog twee seizoenen. Mel en Jack zullen genoeg tijd hebben om hun romance te verkennen en fans te boeien met hun verhalen en passies.

Afgelopen juli, met het einde van het derde seizoen van Virgin River, begonnen miljoenen fans zich af te vragen of en wanneer er een vervolg op het seizoen zou komen. USA Today heeft onthuld dat er niet alleen nieuwe afleveringen komen, maar dat Netflix heeft besloten om zich te committeren aan een vierde en vijfde seizoen. Virgin River is niet alleen geliefd bij Amerikaanse fans, maar is volgens de gegevens van Nielsen ook opgeklommen in de hitlijsten van de meest bekeken streaming content. De serie is gebaseerd op de romans van Robyn Carr en vertelt het verhaal van Melinda Monroe, die gaat werken in het kleine stadje Virgin River, Californië, denkend dat het de ideale plek is om haar leven opnieuw te beginnen en haar pijnlijke verleden achter zich te laten.

Waar we zijn

De finale van het derde seizoen schokte de fans en liet veel paden open voor het vervolg van de serie. Jack en Mel komen weer bij elkaar na een periode van afstand tussen hen. Ze besluiten een wandeling in de bergen te maken om elkaar te herontdekken, beiden zich niet bewust van hun respectieve geheimen. Jack is de eerste die zich blootgeeft: als hij eenmaal op één knie voor zijn geliefde gaat zitten, vraagt hij haar ten huwelijk. De eerste verrassing.

Mel onthult van haar kant een geheim aan Jack dat hem en alle fans schokt. Mel is zwanger, maar weet niet zeker wie de vader is van de baby die ze draagt. Ze heeft besloten om te proberen een baby te krijgen via kunstmatige inseminatie: het sperma is van haar ex-man Mark. Dit is echter een echte narratieve bom voor iedereen.

Het vierde seizoen

Het is de bedoeling dat het vierde seizoen van Virgin River juist vanaf dit punt begint. We zullen te weten komen of de baby’s vader Jack is of Mel’s overleden echtgenoot. Sue Tenney, showrunner van de serie, zei enige tijd geleden dat dit “detail” tegen het vierde seizoen van de serie onthuld zou worden, maar de wendingen zijn mogelijk dichtbij.

Voorlopig is er nog geen zekerheid over de releasedatum van een nieuw seizoen, we weten dat het filmen is begonnen en dat we waarschijnlijk binnen de eerste zes maanden van 2022 nieuwe afleveringen op Netflix zullen zien.

Trivia

Netflix heeft een vierde en vijfde serie aangekondigd, maar de romans van Robyn Carr waarop de melodramatische serie is gebaseerd tellen er zo’n twintig: aan materiaal voor evenzoveel seizoenen geen gebrek.

Het wachten is momenteel op nieuwe onthullingen en nieuws voor de release van het vierde seizoen.