HPI neemt solution provider TND over

HPI koopt TND AG, een leverancier van server- en storageoplossingen. Dit zou HPI in staat stellen in de toekomst een holistische reeks oplossingen aan te bieden. De overnameprijs is niet bekend.

HPI AG neemt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2012 de IT-inkoop en logistiek dienstverlener TND over. Het in Oldenburg gevestigde bedrijf brengt producten uit het segment server- en opslagsystemen op de markt. Met 37 medewerkers behaalde TND in het afgelopen boekjaar 2011/2012 een omzet van circa 45 miljoen euro.

Naast 3KV GmbH, een dochteronderneming van HPI die gespecialiseerd is in netwerk-, beveiligings- en cloudoplossingen, zal HPI dankzij de overname van TND in de toekomst een breed scala aan oplossingen voor servers en opslagsystemen kunnen aanbieden. Het spectrum van holistische oplossingen reikt dus van intelligente bekabelingssystemen tot netwerkoplossingen, server- en opslagsystemen en op internet gebaseerde diensten zoals cloud computing.

“Met zijn ultramoderne logistieke centrum met meer dan 3..Met een capaciteit van meer dan 1000 palletplaatsen vormt TND AG een ideale aanvulling op de logistieke capaciteiten van 3KV GmbH”, aldus Falk Raudies, lid van de raad van bestuur van HPI en directeur van 3KV, in een toelichting op de transactie.

De overname zal worden gefinancierd met contanten en aandelen die worden gecreëerd door middel van een kapitaalverhoging in natura ten bedrage van ongeveer vijf procent van het aandelenkapitaal, aldus HPI. Het bedrijf maakt de exacte aankoopprijs niet bekend.

“Met de overname van TND AG als complementaire zusteronderneming van 3KV GmbH zullen wij onze omzet in dit belangrijke bedrijfsonderdeel meer dan verdubbelen tot meer dan 75 miljoen euro per jaar. HPI AG als geheel zal dus in 2012 de omzetdrempel van 100 miljoen euro overschrijden. Wij verwachten aanzienlijke synergieën op het gebied van logistiek en inkoop, cross-selling en financiën”, aldus Michael Negel, CEO van HPI AG.