Nieuws over de verkoop van Dell uit de geruchtenmolen

Naast concrete investeerders circuleren nu ook concrete overnameprijzen met betrekking tot de overname van Dell. Voorlopig blijven alle “marktgeruchten” in die richting onbevestigd

Nadat persbureau Reuters en de Wall Street Journal melding maakten van lopende overnamegesprekken, steeg de koers van het Dell-aandeel met dubbele cijfers. De stijging was echter niet zo sterk als het koersverlies dat het bedrijf in het afgelopen jaar heeft geleden.

Het persbureau Reuters had het over niet nader gespecificeerde “kringen” volgens welke het in 1984 opgerichte IT-concern aan financiële investeerders zou worden verkocht. Dit is niet officieel bevestigd, wat echter gebruikelijk is bij lopende onderhandelingen. De investeringsmaatschappijen TPG en Silver Lake, die samen met de grote Amerikaanse bank JP Morgan en de pc-miljardair Michael Dell al enige tijd aan de onderhandelingstafel zitten, werden genoemd als investeerders.

WSJ wordt concreter

Volgens een bron die bekend is met de zaak, was de Wall Street Journal de eerste die zich bij de lijst voegde: Er wordt gesproken over een overnameprijs van 22 tot 25 miljard US dollar, hoewel volgens verschillende media ook passiva van ongeveer 15 miljard US dollar zouden moeten worden overgenomen. De investeringsmaatschappijen TPG en Silver Lake alsmede de grote bank JP Morgan, Dell-oprichter Michael Dell zelf en een staatsinvesteringsfonds zijn in diverse media genoemd als geïnteresseerde kopers die Dell willen kopen. Er is echter geen officiële bevestiging van het nieuws uit de geruchtenmolen op de markt. □