Hoe films kopen op YouTube

Wil je weten hoe je een film op YouTube bekijkt, koopt of huurt? Lees dit artikel!

Na een lange dag werken en dagelijkse taken is er niets beter dan de stekker eruit te trekken en te ontspannen, alleen of met vrienden naar een goede film te kijken. Er zijn veel platforms beschikbaar die een abonnementsgeld vragen om van de beelden te kunnen genieten. Als u op zoek bent naar een bepaalde film, kunt u die ook op YouTube vinden. Sommige films zijn gratis te bekijken, net als veel video’s, maar er zijn ook premiumkanalen op basis van abonnement en verhuur. Hier is wat info om meer te weten te komen.

Films om te kijken op YouTube

YouTube is een van ’s werelds populairste platforms voor het delen en bekijken van multimedia-inhoud op het web in de modus voor het delen van video’s, waar je alles kunt vinden, van videoclips tot korte films, live streaming, tutorials, filmclips, enzovoort. Zoals je misschien al weet, kun je binnenkort complete films van alle genres gratis vinden op YouTube: Thrillers, actie, komedie, horror, drama, animatie… Zoveel titels beschikbaar om u een avond lang te begeleiden zonder constant te zappen op TV.

Betaalde films op YouTube

Als je een bepaalde film op het oog hebt uit de laatste releases of als je er een wilt die niet gratis beschikbaar is, misschien een cultfilm of een grote hit, dan is de beste oplossing om films te kopen of te huren op YouTube. U kunt dit doen via het officiële kanaal van het Google-platform in de rubriek “Films en programma’s” op “Bladeren”, waar u andere subrubrieken vindt: “Films aanbevolen voor u”, op basis van uw recente online zoekopdrachten; vervolgens de “Nieuwe releases”, met de nieuwste opgenomen films en de best verkochte films.

De rubriek met “De beste aanbiedingen van de week” bevat de meest afgeprijsde titels van de laatste zeven dagen (soms met een korting van meer dan 100 procent). Zo kunt u goede aanbiedingen ontdekken en geld besparen. Als u twijfelt over welke film u moet kiezen, kunt u op YouTube de trailer bekijken, duidelijk gratis. En je kunt altijd de filmdetails online raadplegen, plot, duur, cast, maar pas op voor spoilers zodat je je kijkervaring niet bederft!

Om je zoektocht te vergemakkelijken, stelt YouTube zijn aanbod aan films voor verdeeld per genre en subgenre: drama, humor, romantische komedies, sciencefiction, romantiek, animatie, actie en avontuur, familie, documentaire, horror, mysterie, klassiek, thriller, sport, muziek, kinderfilms, mysterie en suspense, superhelden, dans, fantasie, anime. De films zijn ook ingedeeld volgens de acteur of regisseur in kwestie. Kortom, een catalogus, fan-proof!

Hoe films kopen of huren op YouTube

Als je ervoor kiest een film te huren op YouTube, is dat een aardige besparing, want je hebt 30 dagen de tijd om de film te bekijken vanaf het moment dat de transactie is voltooid, en 48 uur vanaf het moment dat je op de afspeelknop klikt. Kiest u er echter voor de film te kopen, dan heeft u hem voor altijd in uw bezit. Om te kunnen kopen of huren moet u minstens 18 jaar oud zijn, in een land wonen waar de dienst wordt ondersteund en een Google-account hebben met een geldige betaalmethode.

Dus gaat u naar het kanaal “Films en programma’s” op YouTube, tikt u op de gewenste film en selecteert u de knop Kopen. Onder Aankoopopties kunt u kennis nemen van de verschillende prijzen van de titel, afhankelijk van de resolutie (SD staat voor standaarddefinitie, HD voor hoge resolutie) of de vorm van aankoop (huren of kopen). HD- en UHD-titels kunnen echter alleen worden bekeken op bepaalde ondersteunde apparaten en als u een goede, snelle internetverbinding hebt.

Als u een coupon wilt gebruiken, klikt u op “Promocode invoeren” om het veld met de promocode weer te geven. Voer de code in en klik op de pijl, klik dan op de betreffende aankoopknop om verder te gaan. Selecteer vervolgens de gewenste betaalmethode en klik op Kopen om de transactie te voltooien. Als de betaling geslaagd is, wordt u een aankoopbevestiging toegestuurd. Vergeet niet dat er een speciaal gedeelte in je account is met een lijst van alle video’s die je hebt gekocht.

Om je film vanuit je luie stoel te bekijken, kun je verdergaan met je aankoop in de nieuwste versie van de YouTube-app op smart-tv’s van LG, Panasonic, Roku en Samsung: LG, Panasonic, Roku, Sony, Vizio. De dienst is beschikbaar op alle locaties die deze ondersteunen. Als je op zoek bent naar een film die momenteel niet beschikbaar is op YouTube, kun je hem reserveren en rechtstreeks op je account laten afleveren zodra hij beschikbaar is. Er wordt u echter niets in rekening gebracht voor boekingen totdat het item aan het platform is toegevoegd.

Niets is eenvoudiger en aangenamer dan vanuit uw eigen huis een goede film te bekijken op een gezaghebbend platform als YouTube, waar u versteld zult staan van het enorme en gevarieerde filmaanbod dat beschikbaar is. Je moet het gewoon proberen!