Toshiba introduceert harde schijf met zelfversleuteling

De Japanse fabrikant Toshiba breidt zijn portfolio uit met een harde schijf met een zelfversleutelingsoptie. De MKxx61GSYD wordt geleverd in een 2,5-inch vormfactor en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2011 in massaproductie gaan.

Toshiba’s Storage Device Division introduceert een zelfversleutelende harde schijf. De MKxx61GSYD Self-Encrypting Drive (SED) heeft een behuizing van 2,5 inch en draait 7.200 omwentelingen per minuut.

De schijf maakt gebruik van Toshiba’s AES-256 hardwareversleuteling, die is gecertificeerd door het Amerikaanse National Institute of Standards and Technology (NIST) in het kader van het Cryptographic Algorithm Validation Program (CAVP). Bovendien kan de toegang tot de SED ook op afstand worden in- of uitgeschakeld met behulp van Intels Active Management Technology (AMT).

Met de SED-technologie vindt de versleuteling van besturingssysteembestanden, toepassingen of gebruikersgegevens tijdens gegevensoverdracht plaats op volledige I/O-snelheid in realtime.

De schijf is gebaseerd op de Opal Security Subsystem Class (Opal SSC)-specificatie van de Trusted Computing Group (TCG) en maakt veilige en snelle versleuteling van vertrouwelijke informatie op notebooks of desktop-pc’s mogelijk, aldus het bedrijf.

SED’s die voldoen aan de Opal SSC-specificatie bieden authenticatie en geïntegreerde hardwarematige gegevensversleuteling. Zij zijn ontworpen om gegevens op een eenvoudige en kosteneffectieve manier te beschermen tegen diefstal of ongeoorloofde toegang. De open industriestandaard Opal wordt ondersteund door een breed scala aan beveiligingsoplossingen, waardoor het eenvoudig wordt om Opal-SSC-gespecificeerde SED’s te integreren in bestaande infrastructuren met bestaande software-encryptieoplossingen.

“Organisaties moeten tegenwoordig beschikken over robuuste beveiligingsmaatregelen om te voorkomen dat vertrouwelijke klant-, financiële of ontwikkelingsgegevens in verkeerde handen vallen,” aldus Martin Larsson, vice president van Toshiba Europe Storage Device Division. “Sterke encryptie en authenticatie zijn de fundamenten van gegevensbeveiliging. Met de nieuwe schijven van Toshiba kunnen bedrijven hun gegevens nu op betrouwbare wijze beschermen op basis van de Opal SCC-specificatie, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties van toepassingen.”

De MKxx61GSYD zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2011 in massaproductie gaan.