Hoe bescherm je een harde schijf op Windows 10 met een wachtwoord

Met behulp van Hidden Disk software kun je een wachtwoord instellen om je harde schijf op Windows 10 te verbergen. Het is zo eenvoudig als een paar minuten

Dagboeken en herinneringsdozen, we willen allemaal graag onze privacy beschermen. Daarom hebben ze sleutels en sloten uitgevonden, en daarom moeten we alle informatie over ons op onze harde schijven beschermen.

Nu staat al onze informatie op een smartphone of computer. Soms besteden we er niet veel aandacht aan, maar onze gegevens verbergen voor kwaadwillenden en cybercriminelen is de eerste essentiële stap om te voorkomen dat we het slachtoffer worden van een hackeraanval. En het is eenvoudig om een harde schijf op apparaten met Windows 10 te beveiligen met een eenvoudig wachtwoord. Het is een triviale truc, maar het kan onze foto’s, video’s of bankgegevens en zelfs belangrijke werkdocumenten beschermen.

Hoe Hidden Disk werkt

De eerste stap om onze harde schijf te verbergen is het gebruik van de Hidden Disk software. Het programma is gratis en gemakkelijk te downloaden. Eenmaal geïnstalleerd, open het. U zult een grote “X” zien op het hoofdscherm, dit geeft het nummer van de schijf aan, aangezien er geen harde schijven geregistreerd zijn wordt er een X weergegeven. Op dit punt moeten we naar Schijf maken gaan. Op deze manier zullen al onze belangrijkste bestanden verborgen worden in het systeem en zullen ze niet zichtbaar zijn, behalve voor ons. Om ze te verbergen voor nieuwsgierige ogen, klik op Schijf uitschakelen. Na het voltooien van het proces zullen alle bestanden en de schijf zelf verdwijnen. De schijf verdwijnt ook telkens als we de PC uitzetten. Om nieuwe dossiers te beschermen zullen wij een nieuw proces moeten doen, dus gaan wij naar Schijf maken en beginnen opnieuw.

Hoe stel je een wachtwoord in met Verborgen Schijf

Om onze bestanden te beveiligen kunnen we ook een wachtwoord instellen, zodat alleen wij de verborgen documenten kunnen herstellen. Het is heel eenvoudig om dit te doen, ga naar het startscherm van de verborgen schijf en kies Create/Edit Password. Voer op de volgende pagina uw e-mailadres en wachtwoord in, en u bent klaar. Het e-mailadres wordt gebruikt om het wachtwoord op te vragen voor het geval we het vergeten. Om de dienst te laten werken, moet u op de activeringslink klikken die u per e-mail ontvangt en die u naar uw eerste login brengt.