Microsoft Forefront Endpoint Protection 2010 beschikbaar

Microsoft Endpoint Protection 2010 is de bètafase ontgroeid en gaat Forefront Client Security met onmiddellijke ingang vervangen. In vergelijking met zijn voorganger zijn beveiligingsfuncties, zoals de antivirusscanner, verbeterd en kan de oplossing ook worden beheerd via System Center Configuration Manager.

Forefront Endpoint Protection (FEP) 2010 is bedoeld om geschikt te zijn voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote ondernemingen. Voor dit doel is de nieuwe beveiligingssoftware gebaseerd op System Center Configuration Manager 2007 R2 en R3.

Dit betekent dat er geen aparte infrastructuur hoeft te worden opgezet voor FEP 2010. “IT-beheerders kunnen alle eindapparaten in hun bedrijf zowel beheren als beveiligen via één enkele interface”, legt Michael Kranawetter, Chief Security Advisor bij Microsoft, uit.

IT-beheerders zouden daardoor een beter overzicht hebben van de staat van de systemen en kwetsbaarheden en infecties sneller kunnen opsporen. Om de installatie te vereenvoudigen, kunnen de beschermende functies centraal worden uitgerold naar alle endpoints in het bedrijf.

Volgens Microsoft moet de herziene malwarescanner systeembronnen sparen en slechts een paar valse alarmen veroorzaken. Om ervoor te zorgen dat de oplossing altijd up-to-date is, worden zowel de softwarecomponenten als de handtekeningen regelmatig bijgewerkt via Microsoft Windows Server Update Services.

Gedragsbewaking is bedoeld om bescherming te bieden tegen onbekende plagen en zero-day-aanvallen. Bovendien controleert FEP 2010 de mogelijke effecten van codevolgordes in een virtuele omgeving (Dynamic Translation).

Forefront Endpoint Protection fungeert ook als beheersoftware voor de Windows-firewall. De software beschermt de besturingssystemen Windows 7, XP en Vista, alsmede Windows Server 2003 en 2008. De beschikbare talen zijn Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans, Japans, Chinees en Koreaans.

Microsoft Forefront Endpoint Protection 2010 kan nu worden gedownload. Voor gebruikers die al gebruik maken van Forefront Client Security, is de nieuwe FEP 2010 beschikbaar via het Microsoft Service Center voor volumelicenties.