Skam 5: wie spelen de hoofdrollen in het nieuwe seizoen

Op Netflix wordt reikhalzend uitgekeken naar het vijfde seizoen van Skam: wie spelen de hoofdrollen en wanneer komen de nieuwe afleveringen uit? Hier zijn de previews

Skam Italy is een van de meest geliefde tv-series door het publiek. De show werd in 2018 gecreëerd door Ludovico Bessegato en geproduceerd door Cross Production. Het werd eerst uitgezonden op TIMVision, later werd het ook overgenomen door Netflix. Het platform kondigde in 2021 verrassend de komst van een vijfde seizoen aan.

Skam Italia draait om het leven van een groep jongens en meisjes die naar een middelbare school in Rome gaan. Het is dan ook een tienerdrama: het behandelt typische tienerthema’s, van pesten tot integratie, hartproblemen, seksualiteit, enzovoort. Maar de serie maakt deel uit van een groter project: het is een reboot van de gelijknamige Noorse webserie, die vervolgens in verschillende landen over de hele wereld werd aangepast en zo een wereldwijd geval werd. Elk seizoen komt één van de jongens of meisjes uit de groep aan bod. In het eerste seizoen is de hoofdrolspeelster Eva, in het tweede Martino, in het derde Eleonora en in het vierde Sana.

Skam 5: wie wordt het hoofdpersonage

In de laatste aflevering van Skam 4 stonden de gedachten van enkele secundaire personages centraal, met name in de laatste paar minuten hadden we het over Silvia, gespeeld door Greta Ragusa, over haar verandering en een volwassen bewustzijn. Velen geloven dat zij de hoofdpersoon van de volgende afleveringen zal zijn.

Silvia is altijd de proactieve en levendige ziel van de vriendengroep geweest, ze heeft een grote evolutie doorgemaakt, van een beetje onvolwassen tot oppervlakkig overgaand in steeds volwassener, ook door de verschillende moeilijkheden die ze in de loop van de seizoenen heeft moeten doorstaan, zoals het begin van een eetstoornis. Zij is een sterk verhaal, dat in het centrum van seizoen vijf zou kunnen staan. Anderzijds is Silvia’s tegenhanger, die Viri heet, ook de hoofdpersoon van het derde seizoen van de Spaanse versie van Skam.

Er is echter nog een andere theorie: de hoofdpersoon van het volgende seizoen zal Elia zijn, gespeeld door Francesco Centorame. Hij was inderdaad een zeer belangrijk personage in Skam 4, waar zijn verhaal werd uitgediept. In het vijfde seizoen van de Franse versie is de tegenhanger van Elia, namelijk Arthur, de hoofdrolspeler. Kortom, de Italiaanse versie zou geïnspireerd kunnen zijn op de versies die al in andere Europese landen zijn uitgebracht.

Wanneer komt Skam 5 uit

Op dit moment is de releasedatum van het volgende seizoen van Skam nog onbekend. Het kan echter wel worden bekeken op Netflix, dat heeft aangekondigd dat het in 2022 zal worden uitgebracht.

Voorgaande seizoenen hadden een vrij korte productietijd: slechts een paar maanden verstreken tussen de release van de eerste en tweede cyclus, dus het publiek zal hopen de nieuwe afleveringen snel te zien. Ook omdat de setting zeker altijd dezelfde zal blijven, namelijk de stad Rome.

In de tussentijd zijn er veel tv-series die vergelijkbaar zijn met Skam beschikbaar op streamingplatforms om te kijken om het wachten te vermaken.