Euphoria: wanneer komt het tweede seizoen uit

De tienertelevisieserie is terug met nieuwe avonturen voor Rue en haar vrienden: waar en wanneer is het tweede seizoen van Euphoria te zien

Het tweede seizoen van Euphoria komt eraan en Sky heeft de releasedatum bekendgemaakt. De cult-tv-serie met Emmy Award-winnares Zendaya in de hoofdrol is terug met nieuwe verhalen over de gecompliceerde levens van tieners in East Highland, Californië, te midden van liefde, drugs en seks.

De serie gecreëerd, geschreven en geregisseerd door Sam Levinson keert meer dan twee jaar later terug met een nieuw hoofdstuk. De laatste aflevering van het eerste seizoen van Euphoria was in augustus 2019 uitgekomen en sindsdien ligt de tv-serie van het tienerdramagenre stil, te midden van vertragingen en uitstel veroorzaakt door de pandemie. Nu de opnames van het tweede seizoen ten einde lopen, zal de tienerdramaserie, die een culthit is geworden, binnenkort weer op het scherm te zien zijn. Er is geen tekort aan nieuwe personages en acteurs in de cast, waaronder Dominic Fike, die deel zal uitmaken van de groep middelbare scholieren die op zoek zijn naar hun plaats in de wereld. Hier is alles wat we weten over het tweede seizoen van Euphoria en wanneer het komt.

Euphoria 2: The Plot

Het eerste seizoen van Euphoria bestaat uit acht afleveringen van 50 minuten waarin hoofdpersoon Rue Bennet, een 17-jarige met een drugsverslavingsprobleem, haar tienerjaren probeert te navigeren met haar vriendengroep in het stadje East Highland.

De centrale thema’s van de tienerserie zijn de zoektocht naar identiteit, vriendschap, liefde, het ontdekken van seks en drugs. Deze thema’s zullen worden voortgezet in seizoen twee, waarin Rue opnieuw worstelt om hoop te vinden terwijl ze de druk van liefde, verlies en verslaving probeert te weerstaan.

Euphoria 2: De Cast

De cast van Euphoria Seizoen 2 bestaat uit Zendaya als Rue, Hunter Schafer (Jules Vaughn), Angus Cloud (Fezco), Jacob Elordi (Nate Jacobs), Algee Smith (Chris McKay), Barbie Ferreira (Kat Hernandez), Maude Apatow (Lexi Howard), Storm Reid (Gia Bennett).

De cast bestaat verder uit Nika King, Eric Dane, Sydney Sweeney, Alexa Demie, Javon Walton, Dominic Fike en Austin Abrams.

De bedenker en schrijver is Levinson, die ook uitvoerend producent is samen met Ravi Nandan, Kevin Turen, Will Greenfield, Drake, Adel “Future” Nur, Zendaya, Hadas Mozes Lichtenstein, Ron Leshem, Daphna Levin.

Producenten zijn onder andere Kenneth Yu, terwijl co-producenten Ashley Levinson, Harrison Kreiss en Julio Perez zijn.

De serie wordt geproduceerd in samenwerking met A24 en is gebaseerd op de gelijknamige Israëlische serie van Ron Leshem en Daphna Levin.

Euphoria 2: waar en wanneer te zien

Euphoria 2 zal net als het eerste seizoen ook uit acht afleveringen bestaan, die vanaf 10 januari 2022 op Sky en het streamingplatform NOW zullen worden uitgezonden, tegelijk met de HBO-uitzending.