The Crown 5: Wie gaat prins William spelen

Het vijfde seizoen van The Crown zit in de castingfase en een heel belangrijke rol is gecast: wie gaat de tiener prins William spelen

De casting voor het vijfde seizoen van The Crown, de spannende serie over het leven aan het hof van koningin Elizabeth II in het Verenigd Koninkrijk, zit er bijna op. Het volgende seizoen zal naast de koningin, prins Charles en Lady Diana nieuwe personages bevatten, waaronder prins William in zijn tienertijd.

De rol van William is naar verluidt eindelijk gecast, waarmee de productie van de tv-serie over het Britse koningshuis al is begonnen. De jonge prins zal worden gespeeld door de 13-jarige acteur Senan West, die ook de zoon is van Dominic West, de acteur die prins Charles speelt in het vijfde seizoen van The Crown, nadat hij de rol had geërfd van Josh O’Connor, die een Emmy won voor zijn optreden. Fans zullen echter nog even geduld moeten hebben om de nieuwe afleveringen van The Crown te zien: die komt over precies een jaar op Netflix streaming, dus niet voor november 2022.

The Crown 5: het plot

Het plot van het vijfde seizoen van de populaire tv-serie is nog niet onthuld, maar het zal zich zeker richten op de geschiedenis van de Britse Kroon in de jaren negentig van de vorige eeuw. In het vierde seizoen stonden het aftreden van Margaret Thatcher, de benoeming van John Major tot premier en het huwelijk en de komst van de kinderen van prins Charles en Lady Diana centraal.

Zoals elke serie het verhaal vertelt van een decennium in de Britse kroon, zal het deze keer gaan om 1990-2000, een bewogen periode voor de koninklijke familie. Er zal worden gekeken naar de relatie tussen Charles en Diana, die leidde tot hun scheiding in 1996, en naar hun relatie met hun zonen prins William en prins Harry. Het is nog niet duidelijk of het vijfde seizoen zal eindigen met de scheiding in 1996, of dat het ook zal gaan over de tragische dood van Diana Spencer in 1997.

The Crown 5: The Cast

De casting voor het vijfde seizoen van The Crown vordert en we kennen nu de belangrijkste acteurs. Koningin Elizabeth zal worden gespeeld door Imelda Staunton, na eerder te zijn gespeeld door Claire Foy en Olivia Colman. Prins Philip wordt gespeeld door Jonathan Pryce, prinses Margaret wordt gespeeld door Lesley Manville en premier John Major is Jonny Lee Miller.

Prins Charles wordt gespeeld door Dominic West en zijn 13-jarige zoon, Senan West, speelt de rol van zijn zoon, prins William. Prinses Diana wordt gespeeld door Elizabeth Debicki en Dodi Al Fayed wordt gespeeld door The Kite Runner-acteur Khalid Abdalla.

The Crown 5: wanneer het komt

De opnames van The Crown 5 zijn al begonnen en Netflix heeft al aangekondigd dat het op zijn platform zal worden gestreamd: fans van de tv-serie over Britse royalty’s zullen tot november 2022 moeten wachten op nieuwe afleveringen.