De Xbox Series X in platina is er: hij kost evenveel als een auto

De luxe Xbox arriveert uit Groot-Brittannië: afgewerkt in 18 of 24-karaats goud of platina en met een duizelingwekkend prijskaartje: Dit is wat hij kost

Het heeft even geduurd, waarschijnlijk door de chipcrisis die ook de wereld van de spelconsoles hard heeft getroffen, maar hij is er eindelijk: we hebben het over de Xbox Series X in platina van Truly Exquisite, een Brits bedrijf dat gespecialiseerd is in luxe aanpassing van elektronische producten.

Een klus die, zoals u zich wellicht herinnert, het Russische bedrijf Caviar ook met zijn iPhones doet, met duizelingwekkende prijzen. Om precies te zijn is het gamma luxe consoles van Truly Exclusive even uitgebreid als altijd (zowel console- als luxekant): het omvat de Xbox Series X|S en de PlayStation 5 en accessoires, allemaal verkrijgbaar in 18K goud, 24K goud en platina (zowel mat als gepolijst). Dus, als je veel geld te besteden hebt en je wilt onderscheiden van de “gewone gamer”, hoef je alleen maar je portemonnee te openen en contact op te nemen met het Britse bedrijf: je zult zeker iets bijzonder duurs en flitsends vinden om je ongebreidelde honger naar luxe te stillen.

Xbox Series X Platinum: hoe hij wordt gemaakt

De Xbox Series X Platinum is gewoon, een Xbox Series X Platinum: het enige verschil met de gewone Xbox Series X (afgezien van een klein Truly Exquisite-logo naast het Xbox-logo) is dat de consolebehuizing en de controller van dit kostbare materiaal zijn gemaakt.

Als je eenmaal hebt besloten over het materiaal van de behuizing, is de enige aanpassing die mogelijk is de keuze tussen een glanzende of matte afwerking (glanzend kost meer).

Xbox Series X in platina: hoeveel kost hij

Maar laten we nu overgaan tot de kern van de zaak: de prijzen van deze zeer exclusieve producten voor gamers (volwassenen, neem ik aan). Laten we beginnen met de duurste versie van allemaal: de Xbox Series X in platina met een glanzende afwerking. Om er een te kopen moet je 8.099 pond uitgeven, tegen de huidige wisselkoersen 9.450 euro, en je moet wachten tot februari-maart 2021 voor de levering. Helaas haalt hij de kerst niet, anders zou het voor velen een zeer welkom technisch cadeau zijn.

Voor honderd euro meer kunnen we een Dacia Sandero kopen, een hatchback uit het B-segment die begint bij €9.550.

Voor £200 minder kunnen we dezelfde Xbox kopen in platina met een matte afwerking (ongeveer €9.200). Als we echter genoegen nemen met goud, zijn we minimaal 7.499 pond (8.750 euro) kwijt voor de Xbox Series S in 18K mat goud tot maximaal 7.899 pond (ongeveer 9.200 euro) voor de Xbox Series X in 24K gepolijst goud.