Hoe iPhone oplaadcycli te controleren

Werkt uw iPhone-batterij optimaal of begint hij problemen te vertonen? Met speciale apps en tools van Apple

De iPhone-batterij is niet onsterfelijk; de capaciteit neemt bij elke laadcyclus af. Gelukkig ondersteunen de nieuwste apparaten iOS 11.3, een besturingssysteem dat een zeer nuttige functie integreert om de gezondheid van het apparaat te begrijpen, genaamd “Batterijstatus”.

Het kennen van deze informatie is om verschillende redenen essentieel. Ten eerste laat het u weten wanneer uw telefoon oud begint te worden of hoeveel uur de batterij nog meegaat. Het is ook een handige functie als je een gebruikte iPhone koopt om de status van de batterij te weten en het aantal laadcycli dat hij al heeft ondergaan.

Met elke cyclus verliest de telefoon geleidelijk zijn vermogen om op te laden en op zijn best te presteren. Naast de interne functie kun je ook je oplaadcycli controleren met apps van derden.

Iphone-oplaadstatus: hoe te controleren?

De iPhone 6 en latere modellen ondersteunen iOS 11.3, een besturingssysteem met een functie genaamd “Battery Status”. Volg het pad: Instellingen > Batterij > Batterijstatus om dit te openen.

Hier kunt u de prestaties controleren, beheren en onverwachte uitschakelingen voorkomen. Met de Batterijstatus kunt u de “maximumcapaciteit” controleren, d.w.z. de huidige batterijstatus in vergelijking met de oorspronkelijke. Bij aankoop staat deze parameter op 100%, maar hij neemt af bij elke laadcyclus. Normaliter wordt de capaciteit gehandhaafd op 80% gedurende maximaal 500 volledige laadcycli. Bovendien kunt u de “maximale prestatiecapaciteit” te weten komen, d.w.z. de capaciteit van de batterij tijdens piekprestaties. Als dit in orde is, geeft de iPhone het volgende bericht weer: “Uw batterij levert momenteel standaard topprestaties”.

U kunt de oplaadcycli en batterijstatus ook controleren met de Apple Support-app. Dit is nuttig in geval van technische problemen met de stroomvoorziening. De app is gratis en biedt een breed scala aan oplossingen. Om die op de batterij te vinden, selecteert u het item “Voeding en batterijlading”. Eenmaal geselecteerd, kun je de standaardprocedure voor het controleren van de batterij volgen of contact opnemen met een Apple-consultant.

Check charging cycles with the Coconut Battery app

De Coconut Battery app is ook beschikbaar om de batterijstatus van je iPhone te controleren. Dit instrument laat u weten wanneer de batterij werd gebouwd, het aantal cycli, de status, de temperatuur en andere informatie. Om deze informatie te achterhalen, moet u het Apple-apparaat via USB aansluiten of synchroniseren met Wi-Fi.

Nadat u de iPhone hebt aangesloten, moet u de computer toegang geven tot de informatie op de telefoon en vervolgens het item “iOS-apparaat” selecteren. Vanaf dit punt toont de app alle gegevens, inclusief de batterijstatus. Onder de verschillende secties van de app, “Geschiedenis” kunt u een prestatiegeschiedenis.

Met deze oplossingen kunt u de prestaties van uw batterij in de gaten houden en ervoor zorgen dat uw iPhone nog langer meegaat.