Hoe groot is de batterij van de iPhone 12

Certificeringsinstanties melden nieuws dat voor iedereen die Apple kent niet als een verrassing zal komen: de iPhone 12 heeft een zeer kleine batterij, nog kleiner dan de iPhone 11

De batterijcapaciteit van de iPhone 12 was tot een paar uur geleden nog onbekend. Het mysterie lijkt echter eindelijk te zijn opgelost dankzij de officiële documentatie die Apple heeft ingediend bij het Braziliaanse nationale telecommunicatie-agentschap ANATEL en de Chinese telecommunicatie-autoriteit TENAA.

Door een officiële certificering af te geven, heeft het Braziliaanse agentschap de batterijcapaciteit van twee van Apple’s vier nieuwe smartphonemodellen onthuld. Naast de iPhone 12 heeft het equivalent van de FCC – de Amerikaanse Federal Communications Commission – ook twijfels weggenomen over de iPhone 12 Mini, de kleinste van de familie, die in november in de verkoop zal gaan, na een paar dagen gewijd aan voorverkoop. Waarom het het Braziliaanse bureau was dat deze informatie aan het licht bracht, is gemakkelijk te zeggen: Apple heeft er namelijk al enige tijd voor gekozen zijn producten in Brazilië en India te assembleren, dankzij de stimulansen die worden geboden aan bedrijven die ervoor kiezen hun producten in deze landen te vervaardigen.

iPhone 12: batterijcapaciteit

Een eerste analyse van de grafieken van ANATEL laat zien dat de batterijcapaciteit van de nieuwe iPhone 12 direct lager is dan die van zijn voorganger. De smartphone, die de komende dagen in de verkoop gaat, heeft een 2.815 mAh-model, een stapje terug ten opzichte van het 3.110 mAh-model van de iPhone 11.

Volgens Apple zal de iPhone van de volgende generatie 17 uur video kunnen afspelen voordat de batterij 0% bereikt. Dat is een volle twee uur langer dan het oude model, ondanks het verschil in batterijcapaciteit.

Over het identificatienummer van de batterij van de iPhone 12 is niets bekend, dus op dit moment wordt alleen aangenomen dat hij qua vermogen verschilt van zijn voorganger.

iPhone 12 Mini: batterijcapaciteit

De iPhone 12 Mini zal ook een kleinere batterij hebben. Met “slechts” 2.227 mAh, zal de A2471 in staat zijn om 15 uur video af te spelen voordat de batterij leeg is, volgens de website van Apple. Zeker in vergelijking met de 1.821 mAh van de iPhone SE 2020 en de 13 uur die video’s kunnen worden afgespeeld, is het verschil groot en merkbaar.

Hoewel de iPhone 12 Mini het met afstand wint van het 2020 SE-model, is het in vergelijking met de iPhone 11 dat Apple’s kleine jongen er niet in slaagt te schitteren. Met een ⅓ kortere batterijduur en een verschil van 2 uur bij het afspelen van video’s blijft de nieuwe Mini achter in de race om de krachtigste batterij.

iPhone 12 Pro Max: batterijcapaciteit

De iPhone 12 Pro Max daarentegen heeft volgens documenten die Apple ter goedkeuring heeft ingediend bij TENAA, een batterijcapaciteit van 3.687 mAh, opnieuw lager in capaciteit dan de 3.969 mAh batterij die in de 2019 iPhone 11 Pro Max zit.

De enige iPhone 12 waarvan de batterijcapaciteit nog niet bekend is, is dus het Pro-model. Gezien de identieke afmetingen aan de gewone iPhone 12, is het echter veilig om aan te nemen dat de batterij hetzelfde is: 2,815 mAh.