Drones als pony express, Amazons eerste bezorging een succes

Een Amazon Fire TV en een pak popcorn autonoom per drone in slechts 13 minuten afgeleverd bij een klant die op het platteland van Cambridge woont

Stel je voor dat je een smartphone of een set koffiemokken koopt en die binnen een half uur ontvangt. Stel het je nu niet meer voor, want binnenkort wordt het werkelijkheid dankzij Amazon. Om precies te zijn, op het platteland van Cambridge, Engeland, is dit al een realiteit. Met Amazon Prime Air worden pakketjes binnen enkele minuten per drone bezorgd.

Prime Air: drones bezorgen voor Amazon

De inspanningen van Amazon om kleine pakketten per drone te bezorgen, zijn al enige tijd bekend. Wat een ver project leek, is nu veel reƫler. Op dit moment is het een zeer kleine dienst voor slechts twee mensen die op het Engelse platteland wonen. Spoedig echter zal de onderneming haar klantenbestand uitbreiden met tientallen en vervolgens honderden. De eerste levering vond plaats op 7 december. De drone had geen lange vlucht en het proces duurde slechts 13 minuten. In minder dan een kwartier werden een Amazon Fire TV en een pak popcorn bij de gebruiker afgeleverd.

Hoe werkt dronebezorging?

De drones van Amazon Prime Air worden in een magazijn van het bedrijf geladen en vervolgens door een wals op een goede plek neergezet om op te stijgen. Ze doen alles automatisch na vertrek, ook het ontschepen. Amazon mikt momenteel op vluchten van maximaal 30 minuten. De drones kunnen momenteel alleen pakjes van iets meer dan twee kilo vervoeren. Klanten kunnen elke dag bestellen met de drone bezorgdienst, maar alleen overdag, en de dienst werkt alleen als de weersomstandigheden goed zijn. Bovendien heeft Amazon gebruikers geadviseerd een speciaal tapijt te leggen op het punt van uitstappen, zodat de drone herkent waar hij moet landen.

(overgenomen van YouTube)

Wat zijn de problemen voor Amazon PrimeAir?

De drones die in het Verenigd Koninkrijk voor leveringen worden gebruikt, zijn anders dan de drones waarmee Amazon bij andere gelegenheden te maken heeft gehad. Dit wijst erop dat de onderneming over een gevarieerde vloot wil beschikken die kan worden ingezet afhankelijk van de pakketten die moeten worden afgeleverd en de omstandigheden op de plaats van aflevering. De dienst van het vervoeren van producten met drones is niet alleen in het VK maar ook in andere landen getest. In Oostenrijk ontwikkelt het bedrijf geavanceerde leveringsmethoden met drones. De grootste problemen betreffen echter de vergunningen. In het Verenigd Koninkrijk heeft Amazon toestemming gekregen om met zijn drones te vliegen. Het zal veel moeilijker zijn om dezelfde toestemming in de VS te krijgen. Net zoals het veel ingewikkelder is om de Prime Air dienst van een landelijk naar een stedelijk gebied te verplaatsen. Hoewel het bedrijf zich in de nabije toekomst wellicht alleen zal richten op drones voor leveringen op het platteland, op plaatsen waar een dienst niet zo snel kan zijn als in grote steden.

Enkele van de video’s in dit gedeelte zijn afkomstig van het internet, en worden daarom geacht tot het publieke domein te behoren. Indien de proefpersonen in deze video’s of de auteurs bezwaar hebben tegen de publicatie ervan, kunt u eenvoudig om verwijdering ervan verzoeken door een e-mail te sturen naar: [email protected]. We zullen de video zo snel mogelijk verwijderen.