Hoe u rekeningen online betaalt

Geen eindeloze rijen meer bij het postkantoor, hier ziet u hoe u online en vanuit huis de verschillende nutsvoorzieningen betaalt, van elektriciteit tot gas, inclusief ADSL en mobiele telefonie

Eindeloze rijen bij het postkantoor of op zoek moeten naar de dichtstbijzijnde tabakswinkel en hopen dat die open is. Rekeningen betalen is soms een echte nachtmerrie. Sinds enige tijd is het echter mogelijk om uw energierekeningen gemakkelijk online te betalen.

Voor nog meer gemak kunnen we overwegen om een RID-afschrijving aan te vragen, d.w.z. een betaling van uw energierekeningen rechtstreeks op uw lopende rekening. Op die manier kunnen we onze betaaltelevisie, smartphone-operator, gas of elektriciteit beheren. Praktisch elke rekening. Niet iedereen heeft echter vertrouwen in de koppeling van zijn lopende rekening met de verschillende aanbieders. Voor degenen die tot deze categorie behoren, bestaat het alternatief erin rekeningen rechtstreeks van thuis uit te betalen. Laat ons beginnen met te zeggen dat, zoals u gemakkelijk kunt raden, de betaling via Internet gebeurt met een kredietkaart. Wij aanvaarden gewoonlijk kredietkaarten en prepaid kaarten van het Visa en Mastercard circuit, alsook PostePay kaarten van het Visa, Visa Electron en MasterCard circuit.

Home Banking

Er zij op gewezen dat het voor de online betaling van facturen niet nodig is de zichtrekening van de eigenaar van het nutsbedrijf te gebruiken. Een snelle betalingsmethode kan in plaats daarvan het thuisbankieren van uw bank zijn. Dit is het webplatform van onze bankgroep waar wij bijna alle verrichtingen kunnen uitvoeren die aan het loket kunnen worden uitgevoerd. Om dit te doen, ga je naar de Bollettini Postali sectie. Er zij evenwel aan herinnerd dat sommige banken geen overeenkomsten hebben met bepaalde aanbieders. Alle informatie hierover vindt u op de papieren versie van de rekening die u thuis ontvangt.

Licht en Gas

Zoals gezegd wijzigt elke leverancier de methode en compatibiliteit voor online betalingen. Laten we eens een snelle blik werpen op de verschillende diensten die in Italië het meest worden gebruikt voor energie voor thuisgebruik en hun online betaalmethoden. Als we Enel Energia-gebruiker zijn, kunnen we onze rekeningen betalen met een kredietkaart Visa, MasterCard of American Express, zonder extra kosten. Om dit te doen, moet u zich echter inschrijven op “Mijn Enel” en toegang krijgen tot de voorbehouden zone voor klanten. Edison Energia daarentegen aanvaardt betalingen met Visa en MasterCard, en om te betalen voor nutsvoorzieningen hoeft u alleen maar naar de website van het bedrijf te gaan. Met Acea Energia wordt naast Visa en MasterCard ook online-betaling met de postrekening aanvaard. Bij Illumia en E.ON daarentegen is het noodzakelijk om thuis te bankieren omdat er op hun websites geen online betaaldienst is.

;

ADSL

Er zijn veel mogelijkheden om online te betalen voor uw internetverbinding thuis. Met Tiscali kunt u uw factuur direct online betalen en ook downloaden in pdf-formaat. Met Infostrada hoeft u alleen maar naar de klantenzone te gaan om van thuis uit te betalen, en PayPal-betalingen worden ook aanvaard. Hetzelfde geldt voor Vodafone, waar het enige wat u moet doen om uw ADSL te betalen is naar de Reserved Area gaan en u registreren. De keuze is aan u met Telecom. Via Pag@nline kunt u uw rekeningen direct online betalen, vanuit de sectie Betalingen van de Klantenzone 187, zonder extra kosten. Maar het bedrijf ondersteunt bijna alle banken aanwezig op Italiaans grondgebied voor het saldo direct vanuit Internet Banking. Fastweb maakt betaling mogelijk via de Poste Italiane site of via online overschrijving.

Poste Italiane

Zoals we hebben gezien, maken veel diensten betaling van nutsvoorzieningen direct vanaf de Poste Italiane site mogelijk. Maar hoe gebruiken we deze dienst? Er zijn twee methoden: ofwel gaat u naar de website van Poste Italiane en opent u de rubriek Paga Bollettino, ofwel downloadt u de officiële app en betaalt u rechtstreeks vanaf uw smartphone. In elk geval zullen wij na de koppeling van een invorderingsnummer altijd een bericht ontvangen dat de betaling is verricht. Met uitzondering van het RAV bulletin, is de dienst altijd beschikbaar, zonder beperkingen in tijd of vakantie. De belangrijkste rekeningen die online kunnen worden betaald, zijn: Pre-paid, Wit, Carabinieri boetes, Politie boetes, wegenbelasting, TASI, MAV, RAV, ICI en andere belastingen.

.