Hoe de stem te veranderen in Siri

Op de iPhone en iPad kunt u de taal van Siri veranderen en de stemassistent in het Engels of een andere taal ervaren. Zo doe je dat

“Hey Siri” is een van de populairste en meest gebruikte functies op Apple-apparaten. De spraakassistent van het bedrijf uit Cupertino is een van de geheimen van het succes van de iPhone: met een paar woorden krijg je informatie over het verkeer en de weersvoorspellingen.

Siri is beschikbaar in veel verschillende talen: als je van het Italiaans in het Engels wilt overschakelen of andersom, dan kan dat. Wat weinig mensen weten is dat de vrouwelijke stem van Siri kan worden veranderd in een mannelijke. De functie werd toegevoegd met iOS 10 en verandert niets aan de functionaliteit. Wat de vrouwelijke Siri kon doen, kan de mannelijke Siri ook doen. Het veranderen van het geslacht van de Siri-stem is heel eenvoudig, maar eerst moet je het pakket met de stem van Luca downloaden (de naam die aan de mannelijke Siri is gegeven). Hier lees je hoe je dat doet.

Hoe Siri een mannenstem geven op iPhone

Met iOS 10 is de mogelijkheid toegevoegd om de stem van Siri te veranderen in een mannenstem. Standaard zal het echter niet mogelijk zijn om de wijziging door te voeren. U moet eerst het pakket met Luca’s stem downloaden en het vervolgens wijzigen in de instellingen van uw Apple-apparaat. Het eerste wat u moet doen is naar Instellingen gaan, klikken op Algemeen en dan op Toegankelijkheid. Klik dan op “Stem” en dan op “Stemmen”. Er wordt een lijst geopend met alle talen die door de spraakassistent worden ondersteund: klik op Italiaans om een nieuw venster te openen met alle Siri-stemmen. We zullen ontdekken dat de stem die we elke dag horen “Alice” is, maar het is ook mogelijk om de stemmen van “Federica” en “Luca” te downloaden. Als je de mannenstem wilt, kies je Luca en klik je op het wolkjespictogram naast zijn naam.

Als het downloaden is voltooid, ga je terug naar Instellingen, klik je in de linkerkolom op “Siri” en vervolgens op Stemmen. Hier kunt u kiezen tussen mannelijk en vrouwelijk. De mannelijke stem kan ook worden gebruikt voor de VoiceOver-functie, die bedoeld is voor mensen met een visuele handicap die inhoud op de iPad niet kunnen lezen.