Sky Go Android: hoe te downloaden en hoe het werkt

De live streamingdienst van de satellietzender kan ook worden bekeken vanaf Android-smartphones of -tablets. Zo download je de app en meld je je aan

Wie zegt dat je een schotel nodig hebt om Sky te kijken? Hoewel een schotelantenne de belangrijkste manier is om toegang te krijgen tot de programmering van de Britse omroep, zijn er een aantal diensten en apps waarmee je Sky in streaming kunt bekijken vanaf je pc en Android- en iOS-smartphones. We hebben het dan met name over Sky Go, de streamingdienst van Sky waarmee je toegang hebt tot een groot deel van de Sky TV-programmering en duizenden films en tv-series op aanvraag wanneer je maar wilt.

Als je bijvoorbeeld toegang wilt tot Sky Go op Android om live voetbalwedstrijden te streamen (of een ander programma van de satellietzender), hoef je alleen maar de app te downloaden en een snelle, stabiele verbinding te hebben. Maar eerst moet u ervoor zorgen dat u aan bepaalde minimumeisen voldoet. Weet je niet wat dat zijn? Lees dan de volgende alinea’s om erachter te komen hoe u Sky Go Android kunt downloaden en satellietkanalen op uw smartphone kunt bekijken.

Wat u nodig hebt om Sky op uw smartphone te bekijken

Om toegang te krijgen tot Sky-programma’s vanaf uw smartphone moet u al klant zijn van de Britse satellietzender. Sky Go kan alleen worden geactiveerd in combinatie met een satellietabonnement, waarvan het volledig afhankelijk is. De zenders die je op Sky Go kunt bekijken, zijn dezelfde zenders als die je thuis al op je tv bekijkt. Als uw abonnement bijvoorbeeld geen voetbalpakket bevat, kunt u geen live wedstrijden uit de Serie A streamen en als u geen bioscooppakket hebt, hebt u geen toegang tot films en tv-series op de ad-hockanalen van Sky.

Naast uw abonnement hebt u echter ook een Sky ID nodig, wat een actief account is op de website van Sky dat direct aan uw abonnement is gekoppeld. Als u uw Sky ID-gegevens niet meer weet, volg dan de herstelwizard door op de knop “Aanmelden” op de startpagina van Sky.co.uk te klikken en vervolgens op de links “Wachtwoord vergeten?” en “E-mail vergeten?”.

Sky Go en Sky Go Plus verschillen

De afgelopen jaren heeft de satellietzender een differentiatie in de Sky Go-wereld geïntroduceerd door ook de Plus-dienst te lanceren. De verschillen tussen Sky Go en Sky Go Plus zijn niet groot, maar wel significant. Met Sky Go kun je maximaal twee apparaten naar keuze koppelen: Windows-computers, macOS en Android- of iOS-apparaten; met Sky Go Plus kun je maximaal vier apparaten naar keuze koppelen en programma’s op twee gekoppelde apparaten tegelijk bekijken.

Er zijn natuurlijk ook verschillen in de diensten die aan de gebruiker worden aangeboden. Met beide abonnementen heb je toegang tot dezelfde programmering en dezelfde films en tv-series op aanvraag, maar met het Sky Go Plus-abonnement kun je programma’s pauzeren en hervatten wanneer je maar wilt, of een film-, game- of tv-serie-aflevering downloaden naar je apparaat en bekijken wanneer je maar wilt.

Hoe activeer je Sky Go en Sky Go Plus

Voordat je Sky Go op je smartphone kunt bekijken, moet je de optie op je satellietabonnement echter wel activeren. Om dit te doen, moet je inloggen met je Sky ID, ga naar de doe-het-zelf sectie in de Promoties sectie. Klik op de knop Ontdek en volg de geleide procedure. Om Sky Go te activeren moet je minstens een jaar Sky Go-klant zijn, terwijl je om Sky Go Plus te activeren geregistreerd moet staan in het Extra-programma.

Sky Go Android, compatibele apparaten

Tot voor kort was er slechts een klein aantal apparaten compatibel met Sky Go Android, maar het publiek is nu veel breder. Het enige wat je nodig hebt om de app te installeren is een smartphone of tablet met Android 4.4 KitKat of hoger.

Hoe download je Sky Go op Android

De Sky Go Android-app is beschikbaar in de Google Play Store en kan worden gedownload door iedereen met een Italiaans Google-account. Klik gewoon op de knop “Installeren”, wacht op het downloaden en het installatieproces. Dankzij de Europese geoblockingverordening kunt u echter vanuit elk EU-land naar Sky Italia-programma’s blijven kijken op uw smartphone.

Hoe kijkt u Sky op uw smartphone

Als u de app hebt geïnstalleerd, klikt u op het Sky Go-pictogram dat op het startscherm van uw smartphone (of in de app-lade) is verschenen en wacht u tot de app is geladen. Op de hoofdpagina van de app ziet u een aantal kleine vakjes met live programma’s verdeeld per categorie: u kunt gemakkelijk toegang krijgen tot de programmering van Entertainment, Sport en Films, afhankelijk van de actieve pakketten op uw satellietabonnement. Als je de app voor het eerst gebruikt, wordt je gevraagd om in te loggen zodra je een programma probeert te starten: voer je Sky ID-gegevens in en je bent klaar.

Hoeveel verbruikt Sky Go op je smartphone

Voordat je begint met het kijken van live wedstrijden op Sky Go Android, is het een goed idee om je dataverbruik te controleren. Als je Sky Go met een Wi-Fi-verbinding gebruikt, zijn er geen problemen, maar als je Sky Go onderweg op je smartphone wilt bekijken, moet je op je datagebruik letten, zodat je niet het risico loopt dat je de datalimiet overschrijdt en een hoge rekening moet betalen.

Dus, hoeveel verbruikt Sky Go? Op smartphones is dat ongeveer 500 megabyte per uur, maar op tablets verdubbelt dat tot 1 gigabyte per uur.