Hoe video’s van Amazon Prime Video te downloaden

De Amazon Prime Video-dienst stelt gebruikers in staat om films en tv-series te downloaden en offline te bekijken. Zo doe je dat op pc’s en smartphones

Na jaren van streaming als de go-to voor verschillende internetdiensten is de trend nu aan het keren. Gebruikers zijn steeds vaker op zoek naar platforms waar ze ook video-inhoud kunnen downloaden om batterijvermogen en dataverbruik te besparen. Diensten als Netflix en Amazon Prime Video bieden gebruikers de mogelijkheid om afleveringen van hun favoriete tv-series offline te bekijken.

Amazon Prime Video is sinds 14 december 2016 beschikbaar in Italië en is gratis voor mensen met een Amazon Prime-abonnement. Om films en tv-series te streamen, hebt u alleen een goede internetverbinding nodig. Niet iedereen zal echter online inhoud willen bekijken, deels omdat het op reis of bij soortgelijke gelegenheden niet altijd mogelijk is om een stabiele verbinding te hebben. Met Amazon Prime Video kunt u afleveringen of films downloaden en offline bekijken.

Hoe downloadt u video’s op Amazon Prime Video op uw desktop

Laten we beginnen met de basis. U kunt films en tv-series downloaden op uw desktop of via de Amazon Prime Video-app.

In het eerste geval moet u zich aanmelden bij de service met uw Amazon-gegevens, selecteren welke content u wilt downloaden en op de downloadknop klikken. Niet alle inhoud kan worden gedownload, dus u moet goed op de aanwezigheid van de knop letten. Er is echter een downloadlimiet die u moet respecteren en die is vastgesteld op maximaal vijftien video-inhoud.

Hoe downloadt u video’s op Amazon Prime Video op app

De Amazon Prime-app is beschikbaar voor smartphones en tablets, zowel op iOS- als op Android-besturingssystemen. Voor we bekijken hoe we kunnen downloaden is het belangrijk te onthouden dat gedownloade video’s een tijdsbestek hebben. De timing varieert van titel tot titel. Zodra de tijd is verstreken, kun je de content niet meer offline bekijken en moet je deze opnieuw downloaden.

De werking is hetzelfde op zowel iOS als Android. Verbind eerst uw toestel met Wi-Fi en start de Amazon Prime VIdeo applicatie, log in met uw Amazon account gegevens. Op dit punt selecteren wij de video die ons interesseert en openen de detailpagina. Om dit te doen, klik je gewoon op het item dat onder de video verschijnt. In de Details sectie zal het woord Download staan, klik daar om de download fase te beginnen. Op dit punt kunnen we de kwaliteit van de video kiezen. Onnodig te zeggen dat hoe hoger de resolutie, hoe meer ruimte de film of serie inneemt op ons toestel. Zodra het downloaden is begonnen, hebben we een pagina voor het beheer, waar we het opslaan van de video kunnen stoppen of pauzeren. Zodra de titel is gedownload, hoeven we alleen nog maar naar de downloadpagina te gaan en op Watch Now te klikken om het afspelen te starten, dat uiteraard ook zal starten als we offline zijn.