Hoe verwijder je Instagram comments

In dit artikel leggen we uit hoe je in een paar eenvoudige stappen een comment op Instagram kunt verwijderen.

Met meer dan een miljard actieve gebruikers is Instagram een van de meest gebruikte sociale platforms, met een hogere engagement rate dan Facebook. We kunnen foto’s, video’s en verhalen plaatsen, maar ook commentaar leveren en interactie hebben met andere gebruikers.

Het is precies om die laatste reden dat we kunnen besluiten dat we een commentaar onder een Instagram-post willen verwijderen omdat het beledigend of ongepast is, of dat we een commentaar dat we hebben geschreven willen verwijderen omdat het vol staat met grammaticale fouten. Maar hoe verwijder je een reactie op Instagram? Niets ingewikkelds, gewoon een paar eenvoudige stappen volgen.

Afhankelijk van het type apparaat dat u gebruikt, kunnen sommige mechanismen enigszins van elkaar verschillen, maar altijd met het grootste gemak.

Hoe verwijdert u een reactie op Instagram

Het verwijderen van een reactie op Instagram die door een gebruiker is achtergelaten, is een eenvoudige handeling. Als u een Android-smartphone of iPhone gebruikt, moet u eerst naar de app gaan die u op uw mobiele telefoon hebt gedownload.

Als u eenmaal binnen bent, moet u naar uw profiel gaan en op het kleine mannetje rechtsonder klikken om de foto of video te zoeken die de opmerking bevat die u wilt verwijderen. U kunt ook naar de sectie Recente activiteiten gaan door op het kleine hartsymbool te klikken.

Na de foto of video te hebben geselecteerd, klikt u op het berichtpictogram, in de vorm van een wolk, om de opmerking te vinden die u wilt verwijderen. Als je het hebt gevonden, hoef je het alleen maar even ingedrukt te houden als je Android gebruikt, of van rechts naar links te vegen als je een iPhone gebruikt, en op de vuilnisbakknop te klikken om het te verwijderen.

Als je Instagram vanaf het web gebruikt, ga je eerst naar de startpagina van het platform en meld je je aan. Ga naar je profiel door te klikken op het icoontje van het mannetje in de rechterbovenhoek of in de sectie Recente activiteiten met het kleine hartje. Zodra u de foto of video hebt geselecteerd en de opmerking hebt gevonden, klikt u gewoon op de drie puntjes naast de opmerking en selecteert u “verwijderen”.

Hoe verwijder ik mijn opmerkingen op Instagram

Als u een opmerking wilt verwijderen die door uzelf is geschreven, verloopt de handeling in de voorbereidende fase iets anders, maar nog steeds heel eenvoudig. Zo verwijder je commentaren op Instagram.

Na het openen van de Instagram-app, vanaf een Android-smartphone of iPhone, scroll je gewoon naar beneden in het beginscherm als het bericht recent is, anders tik je op het vergrootglaspictogram linksonder om te zoeken naar het profiel van de gebruiker die de foto of video heeft gepost waaronder je het commentaar hebt achtergelaten dat je wilt verwijderen.

Als je het bericht eenmaal hebt gevonden, zijn de stappen hetzelfde als hierboven zijn beschreven. Dus nadat je op het pictogram met berichten hebt geklikt en je opmerking hebt gevonden, houd je deze ingedrukt als je Android gebruikt, of veeg je van rechts naar links als je iPhone gebruikt en klik je op de vuilnisbak om de opmerking te verwijderen.

De handeling ziet er vrijwel hetzelfde uit als je Instagram vanaf het web gebruikt. Nadat u bent ingelogd op de startpagina, scrollt u naar beneden of zoekt u naar het gebruikersprofiel met behulp van het vergrootglas-icoontje en zoekt u de post met onze opmerking die we willen verwijderen. Klik ten slotte op de drie puntjes naast de opmerking en selecteer “verwijderen”.

Hoe kunt u opmerkingen onder bepaalde berichten blokkeren

Aternatief kunt u ook besluiten om opmerkingen onder bepaalde berichten te blokkeren. Ook dit is een zeer eenvoudige handeling die slechts enkele minuten duurt, maar alleen via de smartphone kan worden uitgevoerd. Eerst moet je naar de Instagram-app gaan en naar je profiel gaan door rechtsonder op het kleine mannetje te tikken. Zodra u de post vindt waarop u commentaren wilt uitschakelen, selecteer het, klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek en kies de optie “commentaren uitschakelen”. Als u van gedachten verandert, selecteert u gewoon ‘commentaar inschakelen’.

Als u dat wenst, kan dit vóór de publicatie zelf gebeuren. Met andere woorden, zodra u de foto of video hebt gekozen die u wilt publiceren, de filters en het bijschrift hebt toegevoegd, kiest u “geavanceerde instellingen” en selecteert u “commentaar uitschakelen”. Ga ten slotte verder met de publicatie van het bericht.

Als u daarentegen wilt voorkomen dat bepaalde mensen commentaar leveren op uw berichten, moet u naar uw profiel gaan en in het menu rechtsboven naar “instellingen” gaan. In de privacy sectie, selecteer “commentaar”. Er zijn hier twee opties: ‘geef commentaar van’ om iedereen, alleen volgers of alleen degenen die u volgt toe te staan commentaar te geven, of ‘blokkeer commentaar van’ om bepaalde gebruikers individueel te blokkeren.