Hoe sluit je je iPhone aan op je TV

Wat je moet doen om je iPhone scherm af te spelen op je TV: hier zijn de verschillende stappen die je kunt nemen om je iPhone aan te sluiten op je TV.

Het lijdt geen twijfel dat je iPhone een smartphone is met veel interessante functies. Sommige zijn bijzonder nuttig om de technologische tekortkomingen van bepaalde toestellen in ons bezit te compenseren, zoals het toestel dat ons in staat stelt de iPhone op de TV aan te sluiten. Dat klopt, het is absoluut mogelijk om een iPhone op uw TV-toestel aan te sluiten, met alle voordelen van dien, vooral voor diegenen die in het bezit zijn van een toestel dat helaas bepaalde applicaties gewijd aan entertainment niet direct ondersteunt, zoals Netflix of de concurrent Disney+.

Hoe kunt u dan uw favoriete programma’s op het TV-scherm bekijken met uw iPhone? Deze gids is gemaakt om deze vraag te beantwoorden, en om u stap voor stap door alle mogelijke processen te leiden, aangezien er verschillende opties zijn om te volgen. Hoe dan ook, als je alles op je smartphone vanuit je luie stoel in de woonkamer wilt bekijken, zijn er enkele snelle en intuïtieve stappen die je kunt nemen.

Hoe sluit je je iPhone met een kabel op je tv aan

Als je bereid bent wat geld uit te geven om je iPhone op je tv aan te sluiten, ligt de eerste optie voor de hand, namelijk kiezen voor een fysieke verbinding tussen de twee apparaten. Dit betekent dat een kabel moet worden gebruikt, die uiteraard compatibel is met smartphones van de reus uit Cupertino. Apple zelf verkoopt in zijn officiële onlinewinkel, onder iPhone-accessoires, een kabel om de iPhone op de tv aan te sluiten, die binnen 24 uur na bestelling wordt geleverd en waarmee je alles op het scherm van het toestel kunt afspelen, van apps tot films. In dergelijke gevallen zijn er twee methoden waaruit u kunt kiezen, die allebei heel eenvoudig zijn: ga voor een Lightning-naar-Digital AV-adapterkabel of een Lightning-naar-VGA-adapterkabel.

Lightning-naar-Digital AV-kabel

De eerste kabel om uw iPhone op uw tv aan te sluiten is een eenvoudige Lightning-naar-Digital AV-adapter. Het enige wat u hoeft te doen is de aansluiting van de adapter aan te sluiten op de HDMI-uitgang van de tv. Zoals u zelf zult begrijpen, is het belangrijk te onthouden dat u noodzakelijkerwijs een HDMI-kabel nodig hebt, die zowel audio- als video-uitvoer ondersteunt. Het is een volledig digitale technologie die in elke speciaalzaak kan worden gekocht tegen uiterst lage prijzen, meestal tussen 2 en 5 euro. Als u de twee accessoires eenmaal hebt aangeschaft, kunt u uw iPhone snel op uw tv aansluiten.

Lightning-naar-VGA-kabel

Er is niet veel verschil tussen de Digital AV-technologie en de Lightning-naar-VGA-adapterkabel. Het enige echt relevante verschil is dat VGA een kabeltype is dat in golven werkt, aangezien het om analoge technologie gaat. In het ergste geval verliest u misschien wat definitie in de kwaliteit van het beeld dat op het scherm wordt weergegeven, maar niets dat van invloed zou zijn op het bekijken van apps, video’s, websites en presentaties, met een maximale resolutie van 1080 pixels HD.

Hoe sluit u de iPhone aan op de tv zonder kabel

U geeft misschien de voorkeur aan de draadloze verbinding boven de zeker onhandigere verbinding via Lightning en HDMI-kabel. In dit geval kunt u gemakkelijk vertrouwen op de draadloze transmissietechnologieën die worden ondersteund door de verschillende Smart TV-modellen op de markt, die over het algemeen ook compatibel zijn met iPhones. Deze verbindingen bieden u de mogelijkheid om inhoud van bepaalde toepassingen, zoals Netflix of YouTube, door te sturen naar uw tv-toestel. Om dit goed te laten werken, moet u er echter voor zorgen dat de tv en de iPhone zijn verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Zonder al te veel technische details, is het enige wat u moet weten dat u, om dit te optimaliseren, een app moet installeren en gebruiken die de twee apparaten met elkaar verbindt. Er zijn er verschillende, zoals AnyView Cast, Google Cast, Plex en LocalCast. Er zijn ook alternatieve oplossingen om je iPhone zonder kabels op je tv aan te sluiten, die ook helemaal bij de tijd zijn.

Apple TV

Als je een Apple TV hebt, is de verbinding tussen het scherm van je iPhone en dat van je tv vrijwel direct tot stand gebracht. De verbinding wordt beveiligd en onderhouden door de Apple TV-app, waarmee je materiaal van je iOS-apparaat naar je tv kunt overzetten zonder kabels of speciale configuraties. Met de app krijgen we toegang tot de AirPlay Mirroring-functie, die ontworpen is om gegevens in real time door te geven, zonder enige vertraging. Ook hier hebben we een Wi-Fi-netwerk nodig waarmee de twee apparaten tegelijkertijd verbonden moeten zijn. Om de verbinding uiteindelijk te starten, moet u twee keer op de Home-knop van de iPhone drukken, het multitasking-menu selecteren en vervolgens het item “Dupliceren”.

Google Chromecast en Fire TV Stick

Google Chromecast is een soort USB-stick, die moet worden aangesloten op de HDMI-poort van de tv, terwijl hij wordt gevoed door een eenvoudige USB-poort, aanwezig in de meeste moderne tv’s. Na de aankoop, die verkrijgbaar is in alle grote fysieke en online winkels, moet je hem aansluiten op de tv om hem te configureren via de Google Home-applicatie, die je gratis kunt downloaden in de App Store. De Fire TV Stick is dus vergelijkbaar met Google Chromecast, maar je kunt hem ook aansluiten op de Alexa assistent en hem via spraakopdrachten laten werken.