Het huis van papier: hoe het zal aflopen tussen Stockholm en Denver

Na het afscheid van Tokio in Deel I zou het huis van papier nu wel eens een nieuwe wending kunnen krijgen. Fans speculeren over een andere mogelijke scheiding

Volume I van Paper House Five liet veel actie en wendingen zien. De auteurs wisten opnieuw te verrassen. De komst van het leger, het krachtige gebaar van de krijger Tokio die iedereen redt door afscheid te nemen, misschien, van Rio en de intrede van Sierra en Vittoria in de bende. Eén koppel lijkt echter te wankelen: het zou de nieuwigheid kunnen zijn van deel II, dat op 3 december verschijnt.

Na het bekijken van het eerste deel van het vijfde seizoen van het papieren huis, speculeren fans over nieuwe theorieën voor wat een “historisch” koppel is: Stockholm en Denver. De twee hebben een crisismoment van wat we gezien hebben in de laatste afleveringen. Hun liefdesverhaal is op een bijzondere manier ontstaan. In de eerste twee seizoenen was wat nu Stockholm is, aanvankelijk een gijzelaar in de aanval van de bende op de Munt van de Staat. Voordat ook zij een rode jumpsuit werd met het gezicht van Dali, was zij de minnares en secretaresse van regisseur Arturito. We zijn getuige van een echte wending: zodra ze de vermomming van de beul achter zich laten, worden Denver, en gijzelaar Stockholm, verliefd op elkaar. Het lijkt er echter op dat dit gevoel in het eerste deel van het vijfde seizoen een “crisis” doormaakt.

What Happened

Arturito, de biologische vader van Cincinnati, de baby van Stockholm in het eerste deel van het vijfde seizoen van het papieren huis begint een heuse interne opstand van de gijzelaars: hij is de leider. Het is een poging om Denver te provoceren en Stockholm op een min of meer directe manier te kwetsen. Op een noodlottig moment, wanneer de bende het slachtoffer zou kunnen worden van Arturito’s waanzin, die inmiddels uit de hand is gelopen, probeert zelfs de gouverneur hem meermalen over te halen, maar wordt tegengehouden door het wapen van zijn vroegere geliefde. Stockholm slaat hem meerdere malen, waardoor hij wordt geneutraliseerd en diepe wonden oploopt die zijn leven in gevaar brengen.

Vanaf dit moment begint Stockholm een enorm schuldgevoel te krijgen dat haar niet meer loslaat. Het plan dat Denver en ik hadden bedacht om Cincinnati te beschermen was verknald. Het kind zou onder de voogdij van Manila, Denvers jeugdvriend, worden geplaatst als het mis was gegaan bij de overval op de Bank van Spanje. Manila had de taak zich te camoufleren tussen de gijzelaars: een troefkaart van de professor. Maar door onvoorziene omstandigheden wordt haar dekmantel opgeblazen, en daarmee ook plan B om Stockholm’s baby te redden.

Geschuld en liefde onthuld

Stockholm blijft Arturito als geest zien, haar schuldgevoel vernietigt haar. Ze begint te denken dat ze haar baby nooit meer zal zien, van wie ze elke “halfnormale” toekomst heeft afgepakt door zijn vader bijna te vermoorden. Ze begrijpt niet hoe ze aan die klap is gekomen door haar zoon op de lange baan te schuiven. Dit zou Denver en Stockholm op een afstand kunnen brengen.

Tijdens de ontsnappingspoging onthult Manila, die in de greep is van een paniekaanval omdat ze bang is dat ze het niet zal halen, een groot geheim dat lang verborgen is gebleven. Ze is al verliefd op Denver sinds ze kinderen waren. Ze weet alles over hem, houdt van hem. Denver is ongelovig. Een paar blikken en een niet zo overtuigende toon verraden iets. Fans beginnen zich af te vragen of het Stockholm-Denver koppel in de seizoensfinale uit elkaar zal gaan. Zij speculeren dat een van de wendingen die op 3 december onthuld zou kunnen worden, is dat Denver hand in hand staat met Manilla. We zullen zien.