Videobewaking in huis, waar de camera’s te plaatsen

De juiste positie van de bewakingscamera kan het verschil maken: voor de toegangsdeur of bij de ramen zijn de beste oplossingen

Van hulpmiddelen die alleen door technologieliefhebbers worden gebruikt, zijn videobewakingscamera’s steeds meer aanwezig in Italiaanse huizen. Als u niet genoeg geld hebt voor een professioneel videobewakingssysteem, is een IP-camera een goede alternatieve oplossing.

De kosten zijn niet erg hoog (met iets meer dan 50-60 euro kunt u een goede bewakingscamera kopen) en de installatie is heel eenvoudig: u hoeft hem alleen maar aan te sluiten op de Wi-Fi-verbinding in huis en u kunt de situatie in de gaten houden via de applicatie die beschikbaar is voor smartphones. Als de draadloze camera een vreemde beweging opmerkt, stuurt hij u een melding om u op de hoogte te brengen van de situatie. Om het meeste uit uw bewakingscamera te halen, moet u deze installeren op een plaats die de beste dekking van uw huis biedt en die ten minste de voordeur en de belangrijkste ramen in beeld brengt. Hier volgen enkele tips over waar u uw videobewakingscamera moet plaatsen.

Waar moet u uw videobewakingscamera plaatsen

Waar komen inbrekers meestal binnen? Door de voordeur of door de ramen op de eerste verdieping. Dit zijn de posities die je moet bestrijken met je beveiligingscamera. Een oplossing zou zijn om de camera boven het raam- of deurkozijn te installeren met de lens naar beneden gericht, zodat de inbreker onmiddellijk wordt geregistreerd. Een ander idee is om de draadloze camera voor de voordeur te plaatsen om een groter deel van het huis te bestrijken. Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden is het bereik van de bewakingscamera: niet alle toestellen kunnen grote gebieden bestrijken. Als de camera een kleine straal heeft, verdient het de voorkeur hem in een kleine ruimte te plaatsen, om de dekkingsruimte te optimaliseren.

Hoogte maakt het verschil

Als we een draadloze camera buiten plaatsen, is het eerste waar we rekening mee moeten houden de waterdichtheid van het apparaat. Vervolgens moeten we de locatie bepalen: het afdekken van de toegangspoort is essentieel, maar ook buitenruimtes zijn belangrijk. Ook moet u ze hoog plaatsen, anders kan een dief ze misschien uit elkaar halen en eruit slaan. Tenslotte, leg ze in het zicht: de indringer zal misschien afzien van actie.