Hoe de nieuwe Hisense Smart TV mini LED eruit ziet

Hisense legt de lat voor zijn Smart TV’s hoger met de nieuwe 75-inch mini LED.

Naast de nieuwe 55-inch budget OLED Smart TV heeft Hisense voor de Italiaanse markt ook het vlaggenschip van zijn assortiment, de nieuwe 75-inch mini LED Smart TV 75U9GQ, officieel gemaakt. In absolute zin valt het niet te ontkennen, de nieuwigheid is vrij prijzig (net als de afmetingen), maar qua technische inhoud lijkt de prijs terecht.

De Hisense Smart TV mini LED heeft ook een mooi design dat het in feite tot een meubelstuk maakt. Hij ziet eruit alsof hij overal goed zou passen, zelfs in modernere omgevingen, wat niet te verwaarlozen is in het licht van zijn duidelijk aanzienlijke afmetingen. Als je het niet kunt “camoufleren” – en dat kan niet – dan hebben de ontwerpers van Hisense veel zorg besteed aan het ontwerp om ervoor te zorgen dat het er goed uitziet. Op technisch vlak is er weinig aan het toeval overgelaten: de Hisense 75U9GQ heeft een 75-inch Ultra HD LCD-scherm met Quantum Dot en een verversingssnelheid van 100/120 Hz, met een brede kijkhoek die wordt gegarandeerd door de gebruikte technologie.

Hisense Smart TV mini LED, hoe ziet hij eruit

De nieuwe Hisense Smart TV mini LED heeft een groot scherm met een diagonaal van 75 inch, ideaal voor mensen met voldoende ruimte die willen genieten van alle voordelen van de technologie die erin zit. Hij is voorzien van een mini-LED-achtergrondverlichting in een Full Array Local Dimming Pro-configuratie, met meer dan 1.000 regelzones en een piekhelderheid tot 3.000 nits.

Naast een nauwkeurige achtergrondverlichting met mini-LED-technologie hebben de ontwerpers de Hisense 75U9GQ Smart TV ook voorzien van een Quantum Dot-paneel met 4K-resolutie dat compatibel is met HDR 10+-, HLG- en Dolby Vision IQ-technologieën om een optimale beeldkwaliteit te garanderen.

In een high-end product als dit is een goed uitgeruste audiogedeelte een must. De Hisense 75U9GQ heeft een geïntegreerd 3.1.2-kanaals systeem met 90 watt vermogen, voorluidsprekers met geïntegreerde subwoofer en Dolby Atmos-compatibiliteit. De nieuwe Hisense Smart TV mini LED kan worden bediend via Amazon Alexa en Google Assistant spraakopdrachten, is lativù 4K gecertificeerd en beschikt over het nieuwe Vidaa 5.0 smart system, dat een verscheidenheid aan content en een geoptimaliseerde gebruikerservaring biedt, evenals de nieuwe, eigen Vidaa Voice control.

Er zijn vier HDMI-ingangen, die allemaal compatibel zijn met enkele van de HDMI 2.1-functies, namelijk Auto Low Latency Mode en Variable Refresh Rate, waarvan de laatste kan variëren tussen 48 en 60 Hz, afhankelijk van de vereisten van de over te dragen inhoud. Een eARC functie is ook beschikbaar op de HDMI 2 ingang. Tot slot is er wat betreft connectiviteit ook Wi-Fi 802.11 dual band, een Ethernet-ingang, Bluetooth 5.0, een USB 3.0-ingang, een USB 2.0-ingang, een CI+-slot met ECP, een hoofdtelefoonuitgang en een optisch digitale uitgang voor het aansluiten van soundbars en dergelijke.

Hisense Smart TV mini LED, beschikbaarheid en prijs

Technologie en innovatie hebben een prijs, soms behoorlijk veel. Dit is het geval voor de 75-inch Smart TV mini LED 75U9GQ van Hisense, die in Italië een catalogusprijs heeft van 3.999 euro, maar die door sommige grote elektronicaketens al wordt aangeboden voor ongeveer 3.700 euro met onmiddellijke beschikbaarheid. Het is nog niet op Amazon, maar het zal zeker binnen een paar weken aankomen met het oog op de kerstinkopen of, zelfs nog eerder, Black Friday.