Hoe het internet op uw iPhone te versnellen

Om de internetverbinding op uw iPhone te versnellen, zou u kunnen proberen de DNS te veranderen of een alternatieve browser voor Safari te kiezen

De laatste tijd hebt u gemerkt dat Safari niet meer zo “suist” als vroeger. U hebt geprobeerd uw iPhone weer aan te zetten, maar niets: de internetverbinding is nog steeds erg traag. De router opnieuw opstarten hielp ook niet. Maak je geen zorgen, er zijn nog andere pogingen die je kunt gebruiken.

Er moet op worden gewezen dat dit niet extreem moeilijk is. Het versnellen van het internet op de iPhone vereist geen grote computervaardigheden, en iedereen, zelfs gebruikers die niet erg bekend zijn met iOS, kan het probleem oplossen. Dit is een groot probleem dat veel woede en frustratie veroorzaakt, vooral wanneer de telefoon er enkele seconden over doet om een enkele webpagina te openen. Als er geen technisch mankement aan je lijn of thuisrouter is, en als je iPhone volledig functioneert, is het een fluitje van een cent om te proberen het internet te versnellen.

U zou twee dingen in het bijzonder kunnen proberen: het wijzigen van de DNS, die de mobiele telefoon van het bedrijf met het afgebeten appellogo gebruikt om verbinding te maken met het net, en het overschakelen op andere browsers.

Veranderen van DNS

Voordat de “operatie” in detail wordt uitgelegd, is het nuttig om een paar woorden te zeggen over de functie van de DNS. Weet je wanneer je de naam van een site intikt en op enter drukt? Hier komt de DNS in actie, die het webadres vertaalt in een reeks getallen. Zonder de DNS hadden we al deze tekens moeten intypen.

Nu we eenmaal begrijpen waar de DNS voor dienen, laten we proberen ze te wijzigen. Maak je geen zorgen, de procedure is heel eenvoudig. Schakel eerst uw dataverbinding uit en uw Wi-Fi-verbinding in. Om te beginnen gaat u, zoals u altijd doet wanneer u wijzigingen in uw iPhone wilt aanbrengen, naar de instellingen van de telefoon en klikt u op “Wi-Fi”.

Daarna zoekt u het netwerk waarmee u verbonden bent. Naast de naam van de verbinding ziet u ook het pictogram dat wordt gebruikt om de informatie te openen (i): selecteer het. Het enige wat je nog moet doen is de standaard DNS van de iPhone vervangen door nieuwe. We hebben twee oplossingen. We kunnen kiezen voor Google DNS (8.8.8.8, 8.8.4.4) of OpenDNS (208.67.222.222, 208.67.220.220). Dat is het.

Vervang Safari

U kunt ook proberen een andere browser dan Safari te gebruiken, hoewel de browser van Apple een van de snelste is. Voor iOS zijn er verschillende goede alternatieven. U kunt Mozilla Firefox, Google Chrome of Opera Mini gebruiken. Sommige browsers in de Apple Store hebben een functie die de gegevens comprimeert, waardoor internetpagina’s sneller worden geopend.

Om een nieuwe browser te downloaden, opent u gewoon de App Store, typt u de naam in van het programma van uw keuze en installeert u het.